Marian Oprișan mulțumește premierului Viorica Dăncilă pentru votul uninominal: „Revenim la normalitate!”

Nici nu s-au răcit bine declarațiile președintelui Iohannis în legătură cu ordonanța de urgență ce prevede alegerea președinților de consilii județene dintr-un singur tur („Dacă se va schimba legislația în sensul enunțat de premier, vor fi favorizați acei președinți de consilii aflați în prezent în funcții. Adică domnii Marian Oprișan, Dumitru Buzatu și Ionel Aresene”) că șeful PSD din Vrancea iese cu declarații prin intermediul unui comunicat emis de Uniunea Națională a Consiliilor Județene din România (UNCJR).


În respectivul comunicat, Marian Oprișan mulțumește Guvernului Dăncilă care ar susține o adevărată reformă în administrația locală(!!!) prin votul uninominal. Cu alte cuvinte, „președintele tuturor vrâncenilor” își propune pe viitor o carieră lungă și plină de împliniri la conducerea județului Vrancea.


„Revenim la normalitate! Prin introducerea votului uninominal, președinții consiliilor județene se întorc la cetățeni. Votul uninominal este singura modalitate prin care un om politic – fie el primar, președinte de consiliu județean sau președinte al României - poate fi responsabilizat în fața celor care îl aleg! În acest moment un președinte de consiliu județean este ales anacronic, în mod indirect, de către consilierii județeni.


Acest mod de a alege un președinte de consiliu județean nu reprezintă, de fiecare dată, voința cetățenilor dintr-un județ. Afirm acest lucru pentru că au fost cazuri când votul consilierilor județeni a fost dat ca urmare a unei înțelegeri netransparente. Prin votul uninominal, astfel de practici sunt eliminate. Țin să mulțumesc Primului-Ministru Viorica Dăncilă, Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, dar și Ministerului Justiției pentru inițierea actului normativ aprobat”, spune Marian Oprișan.

 

 

Adauga comentariu