Marian Oprișan fluieră a treia etapă de împădurire în Parcul Memoriei Naționale!

Oameni buni, fraților, Consiliul Județean Vrancea a anunțat în mod oficial când va avea loc cea de a treia etapă de plantare a restului de stejari în Parcul Memoriei Naționale. Cu avizul președintelui Marian Oprișan, data stabilită este 24 noiembrie, ora 10.00, nici mai mult nici mai puțin (aviz bugetarilor din instituțiile subordonate CJ și nu numai!). În sfârșit, campania începută cu atâta pompă (de bicicletă) anul trecut, în luna noiembrie, va lua sfârșit. Numai campania, întrucât zeci de mii de copăcei și-au dat obștescul sfârșit (precum eroii omagiațiați) sub și printre ciulinii Mărășeștiului.


„Sâmbătă, 24 noiembrie 2018, de la ora 10.00, vă așteptăm la Mărășești, pentru a planta împreună stejari pentru eroi! În cea de-a treia campanie de plantare ne propunem să plantăm 112.500 puieți de stejar, pe o suprafață de 25 de hectare, în memoria eroilor care și-au sacrificat viața pe câmpurile de luptă din Primul Război Mondial, pentru ca noi să trăim astăzi într-o țară liberă și unită”, se arată în răgetul patriotard pe pagina de Facebook a CJ.


Suntem convinși că dacă așa ceva s-ar fi întâmplat în Finlanda, de exemplu, toți puieții s-ar fi prins până la unul. Așa, nu ne rămâne decât să zbierăm prefăcut „Antena 1 e aici!” și să așteptăm cea de a patra împădurire, de data aceasta neoficială, asta ca să se ajungă la miraculosul număr de 335.000 „într-o țară liberă și unită”.


Prezenții la acest eveniment sunt rugați să vină încălțați, ca de obicei, purtând asupra lor (sic!) câte un hârleț, chiar și de jucărie. Proiectul, zice-se, prinde rădăcini „pentru memoria și știința colectivă românească”. Vorbe mari pentru politicieni atât de mici, ca cei din ziua de astăzi. Cum de nu s-o fi gândit nimeni la reîmpăduriri în urmă cu 15 ani, atunci cînd se defrișa în draci?


E bine de știut că Marian Oprișan, „ care își amintește de our fallen soldiers”, va avea un companion de nădejde în prezența fanului său numărul 1, primarul Cristi Misăilă, activ 20 de minute garantat! Pe probe!

 

Adauga comentariu