Marian Oprișan: „Articolele din Codurile Penal și de Procedură Penală nu pot fi modificate de corifeii Uniunii Europene!”

Într-o declarație recentă, vicepreședintele PSD, Marian Oprișan îi transmite premierului Viorica Dăncilă că nu poate negocia cu Uniunea Europeană articolele din Codul Penal și Codul de Procedură Penală, având în vedere că acestea au fost declarate constituționale de CCR.


„Pentru articolele din Codul de Procedură Penală și din Codul Penal declarate constituționale de CCR, acolo există urgență și acolo trebuie urgent dată ordonanța de urgență. Iar în legătură cu aceste articole declarate constituționale de CCR din Codul Penal și Codul de Procedură Penală, eu îi transmit doamnei prim-ministru că nu poate să le negocieze cu Uniunea Europeană pentru că este actul de suveranitate al poporului român. Organul suprem al poporului român a decis asupra acestor articole și CCR s-a pronunțat. Deci nu pot fi subiect de negociere cu Frans Timmermans sau cu alți corifei de la Uniunea Europeană”, a spus Marian Oprișan pentru stiripesurse.ro


Solicitat să caracterizeze activitatea ministrului Justiției, Tudorel Toader, președintele PSD Vrancea a preferat să nu comenteze acest lucru. În schimb a considerat absolut normal ca activitatea miniștrilor să fie discutată în Cex al PSD.

 

 

Foto credit: Facebook

Adauga comentariu