Marea câștigătoare a concursului Național de Creaţie Literară „Oana Diana Renea” este o mică focșăneancă de doar 8 ani! La concurs au fost înscrise zeci de lucrări semnate de elevi din mai multe județe

Concursul național de creaţie literară „Oana Diana Renea”, organizat de Secția pentru copii și tineret a Bibliotecii Judeţene Vrancea, ajuns la cea de a VII-a ediție, și-a desemnat câștigătorii astăzi. Marele premiu i-a fost acordat chiar unei puștoaice din Focșani, în condițiile în care la concurs au fost înscriși copii din mai multe județe. Cezara Popescu este  în clasa a II-a, la Școala nr. 7 Focșani, și a impresionat membrii juriului cu poeziile sale originale, astfel încât a fost declarată marea câștigătoare.

Această ediție a concursului a însumat peste 70 de lucrări, din 7 județe din țară: Botoșani, Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Suceava și Vrancea. Din județul Vrancea au participant 21 de elevi, cu 31 de lucrări din următoarele unități școlare: Școala nr. 3 Focșani, Școala nr. 7 Focșani, Școala Duiliu Zamfirescu Focșani, Școala Gimnazială Țifești și Școala Gimnaziala Principele Șerban Ghica și Principesa Aristița Ghica Sihlea”, precizează reprezentanții bibliotecii.

Concursul a fost structurat pe mai multe categorii, fiind acordate premii pentru clasele I-IV și V-VIII.

Concursul este organizat în memoria poetei Oana Diana Renea, autor de cărţi pentru copii, membru al Uniunii Scriitorilor din România și are ca scop încurajarea creaţiei literare în rândul copiilor din clasele I-VIII. Festivitatea de premiere a avut loc la Școala nr.3 Focșani, care din această toamnă va purta numele scriitoarei Oana-Diana Renea. Acest eveniment a strâns împreună elevi, părinți, profesori, bibliotecari și parteneri de suflet ai Bibliotecii Județene Vrancea. Momentul dedicat poetei a fost pus în scenă de elevi ai Școlii nr. 3 Focşani, coordonați de prof. Batog Emilia și Emilia Cașu și elevi ai Liceului Special pentru deficienți de vedere Buzău, coordonați de prof. Adriana Leca și Laura Mirela Ursu.

Au fost premiați copii talentați și creativi care au convins membrii juriului prin poeziile frumoase inspirate de plăcerea lecturii dar și prin originalitatea, ritmul și muzicalitatea versurilor. Mulțumim și adresăm felicitări tuturor participanților la concurs, cadrelor didactice, și nu în ultimul rând părinților care și-au încurajat și sprijinit copiii să scrie poezii”, se arată într-un comunicat al Bibliotecii Județene.

Adauga comentariu