În Mărășești, dacă nu cunoști pe nimeni, poți sta cu mizeria la gât! Canalizările așteaptă să fie desfundate de extratereștri!

De mai bine de o săptămână, locatarii unui bloc din Doaga se confruntă cu o situație incredibilă, dacă nu s-ar petrece în România. Canalizările s-au înfundat și toată apa folosită de oameni, la baie ori bucătărie, defulează în casă. Situația nu e una nou, există precedent și în anii trecuți dar atunci primarul a reușit să aducă vidanjele pe banii cetățenilor. De data aceasta, însă, cetățenii care locuiesc în blocul din strada Tișiței au fost lăsați să se descurce pe cont propriu.


„Problema legată de canalizări este mai veche. Anul trecut acestea au dat pe afară și a trebuit să stăm o lună cu mizeriile care se scurgeau printre blocuri. De abia după o lună primăria ne-a pus să plătim serviciile de curățare a canalizărilor. Acum, în iarnă, canalizările s-au înfundat din nou. A venit o vidanjă dar a desfundat doar o parte dintre ele așa că acum dacă folosim apa ne vine înapoi pe sifon”, ne-a spus o doamnă disperată.


Oamenii au apelat la primărie, cum era și firesc, dar un isteț (altul decât perimarul) le-a comunicat că problema lor este de competența CUP Focșani. Aici li s-a spus că nu intră în sfera de responsabilități a societății (CUP) și că ar face bine să apeleze la ILGO Mărășești, o societate care aparține primăriei. Ei bine, ce credeți că li s-a transmis oamenilor, atunci când s-au plâns de situație la ILGO? – Că problema ar trebui să fie rezolvată de CUP!


Am încercat să abordăm și noi problema, în felul nostru, însă singurii care au răspuns la telefon au fost cei de la ILGO. Ce-i drept, era trecut de 16.30 și șansele să găsim pe cineva la datorie erau aproape nule. Oricum, de la ILGO ni s-a spus că am greșit adresa și că ei nu se ocupă decât cu strângerea deșeurilor. Se pare că în asemenea condiții oamenii de pe strada Tișiței, cetățeni ai orașului Mărășești, sunt condamnați să nu poată folosi apa de frica canalizărilor înfundate. Asta în secolul XXI!


Promitem cetățenilor care au apelat la Știri de Focșani, numindu-ne „ultima șansă”, că nu vom lăsa lucrurile neterminate. Mâine în zori ne vom relua locul pe baricadă, de partea oamenilor, și vom încerca să vedem de ce nu merg lucrurile!

 

Adauga comentariu