Mănăstirea Mera a fost redescoperită pe... bicicletă. 41 de cicliști au vizitat monumentul în cadrul unui eveniment inițiat de Direcția pentru Cultură Vrancea!

Direcția pentru Cultură Vrancea a organizat un eveniment original, aflat la prima ediție, intitulat „Descoperă Mănăstirea Mera pe bicicletă”, acțiune desprinsă cumva din alta, asemănătoare – „Mausolee pe bicicletă” – inițiată de aceeași instituție. De data aceasta, pasionații de turism pe bicicletă au hotărât să meargă în comuna Mera pentru a vizita monumentul din localitate, respectiv mănăstirea, ctitorie a domnitorului Antioh Cantemir de la începutul veacului al 18-lea.


Direcția pentru Cultură a avut sprijinul IPJ, al Salvamont Vrancea, Protoeriei 1 Focșani și  Grupului Vocal Cantus. Ideea evenimentului este promovarea patrimoniului cultural din județul nostru și, în acest spirit, 41 de cicliști, printre care și un  cetățean italian, au pedalat către Mănăstirea Mera pe traseul Focșani – Cîmpineanca – Odobești – Broșteni – Mera. Acolo, grupului de turiști pe biciclete li s-a adăugat mai mulți săteni îmbrăcați în straie populare și împreună au mers la biserică.


Monumentul istoric a fost prezentat de preoții Aurel Boțan și Ticu Gavrilă, după care Grupul Vocal „Cantus”, dirijat de profesorul Ionuț Drilia, a susținut un concert pe care cei prezenți l-au apreciat foarte mult. Evenimentul a luat sfârșit în jurul orei 21.30 când cicliștii s-au întors la Focșani.

Adauga comentariu