Managerul Spitalului Județean asigură că vom avea unitate de arși, dar că și în prezent ne descurcăm cu astfel de pacienți

Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani se descurcă cu ce are, asigură conducerea instituției. Când vine vorba despre Unitatea de arși, aceasta este pe lista investițiilor în curs de finalizare. Între timp, managerul spune că, în caz de nevoie, specialiștii spitalului pot interveni cu ce au. Pacienții arși sunt tratați în Compartimentul Chirurgie Plastică al spitalului, însă cazurile grave sunt transferate la spitalele de specialitate. Din vară însă, unitatea va fi pusă la punct.

Se lucrează, acum suntem spre final cu dotările, cam la 80 la sută. Acolo va trebui să mai intervenim, pentru că ne obligă ordinul să avem anumite dotări speciale. Adică spațiul îl avem, avem paturi, însă acolo necesită lucruri speciale: cuve și anumite lucruri. Undeva spre sfârșitul lui mai, iunie, va fi funcțional compartimentul. Problema este că ne obligă să avem bancă de piele, ceea ce la noi e foarte greu, nu au spitalele din București. Dar ce ține de arsură de un anumit grad, fără probleme putem să tratăm la ceea ce avem acum”, a spus managerul Constantin Mândrilă.

Adauga comentariu