Majoritatea salariilor de la Ateneu sunt sub 3.000 de lei. Managerul Ateneului câștigă mai puțin decât dirijorul instituției de cultură

Doar cinci persoane angajate la Ateneul Popular „Maior Gheorghe Pastia” Focșani au salarii de peste 3.000 de lei, iar cel mai mare nu este al directorului, ci al... dirijorului. De menționat că salariile de bază, sporurile și indemnizațiile prezentate reprezintă sume brute, din care se rețin cei 25% contribuții asigurări sociale, 10% la sănătate și alte 10% impozit pe salarii. 41 de persoane sunt angajate în instituția de cultură, cea mai mare pondere fiind a persoanelor încadrate pe funcția de corist. Cu normă întreagă sau cu jumătate de normă, 18 coriști sunt plătiți cu sume cuprinse între 1.214 lei și 2.427/2.609 lei, în funcție de gradație și de forma încadrării. Potrivit datelor făcute publice de Ateneul Popular Focșani, salariul pe care îl câștigă portarul instituției - care are gradația 5, este mai mare decât al celor care cântă în cor. În același timp, veniturile lunare ale pompierului încadrat la Ateneu este egal cu al portarului: 2.893 lei. O sumă mai mică câștigă cei trei referenți ai Ateneului: 2.315 lei, în timp ce îngrijitorul este plătit cu 2.415 lei. Salarii sub 3.000 de lei au și referenții - 2.135 lei, îngrijitorul Ateneului - 2.415 lei, artistul plastic (angajat cu jumătate de normă) - 1.342 lei, și corepetitorul - 1.214 lei.

Un salariu peste 3.000 de lei are muncitorul calificat angajat aici - 3.644 lei, în timp ce șeful de birou are un salariu de bază de 3.991 lei. Cu toate acestea, la veniturile șefului de birou se adaugă sporul de control financiar, în sumă de 665 lei. Dacă referenții de grad A câștigă sub 2.500 de lei, referentul de specialitate ajunge la un venit lunar de 4.258 lei. Ultimele două funcții din Ateneul Popular sunt cele ale managerului Valentin Gheorghiţă și ale dirijorului Dumitru Săndulachi. Ca salariu de bază lunar, managerul Gheorghiță are într-adevăr cel mai mare salariu: 6.308 lei, față de cei 6.058 lei ai dirijorului. Cu toate acestea, Dumitru Săndulachi are un plus la salariu de 950 lei, care reprezintă indemnizația de titlu doctor științific. Chiar dacă nu apar pe site-ul Ateneului, angajații mai au alte câștiguri. Potrivit legii, toți bugetarii sunt îndreptățiți să primească din această vară vouchere de vacanță, în funcție de forma încadrării și a orelor lucrate efectiv. Așa că luna trecută, Ateneul Popula a scos la licitație acest contract, estimând o valoare totală de 21.550 lei.

Sursa Foto: Facebook

Adauga comentariu