Mâini curate la Spitalul Județean. Elevii pot să vadă cu ajutorul unor aparate bacteriile pe care le poartă peste tot

Luni, la ora 11.00, elevii din județ sunt așteptați la Spitalul Județean „Sfântul Pantelimon” pentru o altfel de activitate... practică. Vor avea ocazia să vadă cu proprii lor ochi bacteriile care trăiesc fără probleme pe mâinile lor, dacă nu sunt atenți la igienă. Acțiunea are loc cu ocazia Zilei Mondiale a Igienei Mâinilor, care se sărbătorește anual pe 5 mai. Cu toate acestea, este prima dată când în activități sunt implicate și persoane din afara unității.

Campania este inițiată de Organizația Mondială a Sănătății, iar anul acesta se desfășoară sub sloganul „Sănătatea celorlalți este și în mâinile tale”. „Să nu uităm că peste 70 - 80% din infecții sunt răspândite prin intermediul mâinilor murdare și că mai mult din jumătate dintre acestea pot fi prevenite prin spălarea corectă a mâinilor. Această campanie va fi organizată din dorința de a sensibiliza personalul medical - unde igiena mâinilor este primordială și de importanță vitală, dar și populația non-medicală, unde spălatul simplu pe mâini previne un număr foarte mare de îmbolnăviri. Concluzia noastră este că „igiena mâinilor este contagioasă, o dată ce îți dai seama că e vitală, nu mai renunți la ea... și nici ea la tine”, spun reprezentanții unității medicale.

Spitalul Județean Focșani organizează luni câteva activități pentru a marca evenimentul, activități la care sunt invitați să participe elevii de gimnaziu și cei de liceu. Luni, medicii vor discuta cu elevii despre importanța igienei și vor fi împărțite diferite pliante, dezinfectant și alte produse de igienă. Totodată, va fi făcută și o demonstrație în cadrul căreia elevii vor putea, cu ajutorul unor aparate, să vadă microbii care rămân pe mâini dacă nu se spală corect.

Anul trecut, Spitalul Județean a desfășurat acțiuni sub egida „Prevenirea Sepsis-ului”, în cadrul cărora au fost implicate cadrele medicale și pacienții, care au fost informați asupra importanței igienei mâinilor în prevenirea infecțiilor și implicit a Sepsis-ului.

Adauga comentariu