Mai mulți bani pentru Dragobetele de anul acesta. Primăria serbează cuplurile de aur cu 35 de mii de lei: masă festivă, tort, flori și o cabină foto pentru a imortaliza momentele

Primăria Focșani se pregătește pentru a iubi românește, adică pentru a sărbători Dragobetele. Pe lista proiectelor pe care le vor analiza consilierii locali focșăneni în prima ședință ordinară a acestui an se află și o propunere de alocare a 35 de mii de lei de la buget, pentru aniversarea zilei de Dragobete.

În acești bani intră închirierea unei cabine foto - 1,90 mii lei, tort festiv - 2,20 mii lei, flori și aranjamente florale - 3,30 mii lei, plus masă festivă - 27,60 mii lei. Primarul intenționează să îi ducă la restaurant pe toți îndrăgostiții care au împlinit 50 de ani de căsătorie, cupluri care „au fost sau urmează a fi premiate de Consiliul Local al municipiului Focșani în perioada 22 februarie 2019 - 23 februarie 2020”. Primăria e decisă să facă acest gest pe 23 februarie, pentru marca Dragobetele din timp, dat fiind că acesta se sărbătorește în fiecare an pe 24 februarie.

Cuplurile focșănene care împlinesc 50 de ani de căsătorie neîntreruptă primesc, din partea CL Focșani, flori, o diplomă de fidelitate și un premiu în valoare de 500 de lei. Considerăm că ar fi indicată și reunirea, cu ocazia unei aniversări anuale, a tuturor acestor cupluri, numite generic de aur”, se arată în raport. Anul trecut, 97 de cupluri au fost premiate, iar numărul celor care sărbătoresc 50 de ani de căsătorie se va ridica anul acesta la 115.

Pentru Dragobetele din 2019 au fost necesari 25.000 de lei, din care s-au achiziționat „materiale de promovare, fotografii eveniment, tort festiv, sucuri, flori și oferirea unei mese festive, la restaurant, pentru toate cuplurile focșănene care au împlinit 50 de ani de căsătorie neîntreruptă”. În 2018, Dragobetele s-a sărbătorit în cadru festiv pe 17 februarie, suma alocată fiind 15 mii de lei. Petrecerea a avut loc la Restaurantul Grand'Or, iar cuplurile de aur au avut surpriza vieții lor, când pe scenă a urcat nimeni alta decât Corina Chiriac, 

Adauga comentariu