Locotenent colonelul Marius Chiriac este noul comandant al Batalionului 280 „Valter Mărăcineanu” din Focșani

Batalionul 280 Infanterie Mecanizat „Valter Mărăcinenu” din Focșani are un nou comandant. Unitatea va fi condusă de locotenent colonelul Marius Chiriac, ofițer cu o experiență semnificativă pe plan internațional. Ofițerul care se va afla la comanda Batalionului 280 este absolvent al unor cursuri de specializare în Finlanda și Germania.


Locotenent colonelul Marius Chiriac a participat la exerciții de specializare în Grecia, Lituania, Olanda, Turcia și Uraina, la care se adaugă mai multe activități cu parteneri de peste graniță desfășurate pe pământ românesc. Nu în ultimul rând, noul comandant al Batalionului 280 „Valter Mărăcineanu” cunoaște cu proprii săi ochi teatrele de operații externe, fiind un veteran al frontului din Afganistan.


Comandantul Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor”, generalul de brigadă Iulian Daniliuc a citit ordinul de numire în funcție al noului comandant iar locotenent colonelul Nicolae Șerban, cel care a condus anterior „Valter Mărăcineanu”, i-a înmânat drapelul de luptă ofițerului Marius Chiriac.

 

Foto: Ionuț Filimon

 

Adauga comentariu