Localnicii din Ciorăști văd țara cu autocarul primăriei!

Primăria comunei Ciorăști organizează cu autocarul propriu o excursie la salina din Târgu Ocna. Cu numai 50 de lei de persoană, sumă în care sunt incluse transportul și intrarea în salină, localnicii pot vizita acolo biserica subterană „Sf. Varvara”, Muzeul Sării dar și baza de tratament.


Cei mici, pentru că, aproape sigur, mulți dintre excursioniști vor fi copii, se vor putea distra la tobogane, tenis de masă, pe terenul de fotbal și, de ce nu, la biliard. Plecarea a fost anunțată pedata de 22 februarie și încă de pe acum s-au arătat doritori.


Organizarea acestei excursii nu este chiar o noutate pentru localnicii comunei Ciorăști. Profitând de faptul că a cumpărat un autocar, administrația locală organizează în fiecare an asemenea activități recreative, destinate atât persoanelor adulte, celor în vârstă și copiilor.


„Anul acesta vom încerca să organizăm astfel de excursii de două ori pe lună. De obicei, în fiecare an, plecăm mai ales vara, ca să fie mai cald. Mergem la mânăstiri, la munte sau la mare. Noi ne-am propus, deoarece sunt multe de vizitat în țara noastră, ca din două în două săptămâni să mergem în excursii, începând de prin aprilie-mai. Deocamdată am zis să facem două-trei excursii să vedem cum reacționează lumea, și-apoi ne facem un plan”, ne-a spus Carmen Ioniță, organizatorul activității.


Pe lângă adulți și copii, nu de puține ori s-au arătat dispuși să meargă prin țară și bătrâni în vârstă de aproape 80 de ani. În cadru organizat au fost vizitate locații unde o parte dintre locuitorii din Ciorăști nici nu au visat să ajungă. Așa a fost când s-a plecat la mormântul preotului Arsenie Boca, la Castelul Corvinilor ori la Mănăstirea Curtea de Argeș.


Vestea excursiilor organizate de Primăria Ciorăști s-a răspândit și în localitățile învecinate. „Să știți că vor să meargă în excursii nu numai din comună. Vin și din Puiești, Măicănești, Tătăranu, Bălești, cam din toate comunele limitrofe. Mereu ne întreabă dacă mai mergem undeva. Odată am fost la mare trei zile, cu 300 de lei, transport, cazare la hotel și masa asigurate. Să știți că facem și excursii de dou-trei zile în funcție de câți oameni se arată interesați”, ne-a explicat Carmen Ioniță.

 

Sursa foto: Facebook

 

Adauga comentariu