Liviu Mălureanu, candidatul USR la CJ Vrancea, propune alocarea unor sume din bugetul județului către sistemul local de sănătate

Având în vedere perioada de criză pe care o traversează România din cauza coronavirusului, și implicit județul nostru,USR Vrancea propune modificarea bugetului județean și realocarea unor fonduri către alte obiective, mult mai importante în aceste momente.


Astfel, în urma unei analize amănunțite a bugetului, candidatul USR Vrancea la funcția de președinte al consiliului județean vine cu sugestia ca banii alocați către anumite manifestări, cum ar fi Festivalul Bachus, Ziua Copilului, Ziua Europei sau revelion să fie direcționați către sistemul județean de sănătate.


„Avem nevoie de o abordare responsabilă din partea Consiliului Județean (CJ) Vrancea și a lui Marian Oprișan. Avem nevoie de redirecționarea banilor din festivaluri și petreceri către sistemul de sănătate județean”, spune Liviu Mălureanu.


Prin urmare, suma de 6.722.000 de lei, reprezentând Festivalul Bachus (600.000 lei), Festivalul Cântece de Viță Veche și Nouă (1.700.000 lei), Ziua Europei (1.437.000 lei), Promovarea județului Vrancea (550.000 lei), Ziua Copilului (330.000 lei), Vrancea Dalbă (800.000 lei), Magia Crăciunului (100.000 lei) și Revelion 2021 (1.200.000 lei) să fie îndreptată către produse și echipamente extrem de necesare având în vedere amenințarea coronavirusului.


Concret, din acești bani ar trebui cumpărate echipamente sanitare de protecție pentru întreg personalul medical din județ, materiale dezinfectante și soluții biocide pentru toate instituțiile publice și dotarea ambulanțelor în regim de urgență cu echipamente necesare transportării persoanelor infectate cu coronavirus.


În același cadru, Liviu Mălureanu consideră că Marian Oprișan are toate pârghiile pentru a lua următoarele măsuri: „organizarea unui serviciu mobil care să trateze la domiciliu bolnavii cu afecțiuni ușoare, pentru a nu pune presiune asupra infrastructurii din spital, sprijinirea serviciilor mobile de voluntari care asistă persoanelor vârstnice, cele mai vulnerabile în caz de îmbolnăvire și solicitarea suplimentării personalului medical care efectuează triaje și asigurarea acestuia spații locative și hrană. Prin asigurarea unor condiții bune, rezidenții pot fi convinși să rămână în Vrancea”.

 

 

Adauga comentariu