În lipsă de ceva mai bun, Adjudul și-a stabilit o nouă atracție turistică: câinii vagabonzi!

Că tot pomeneam de problema câinilor vagabonzi la Adjud. Iată un bun exemplu de cum își face treaba serviciul de ecarisaj al orașului. Fotografia a fost „surprinsă” de un cetățean chiar în fața Școlii „Mareșal Al. Averescu”. De aici și până la producerea unui eveniment nefericit nu mai e decât un pas.


„Se aduc foarte mulți cîini din alte părți. Orașul e la confluența cu Focșaniul, Bacăul, Oneștiul... se aduc foarte mulți câini. Noi ridicăm pe cât posibil... acum avem în adăpost 350 de animale iar pe stradă, având în vedere ultima catagrafiere pe care am făcut-o în luna decembrie 2018, am avea cam 400 de patrupede în tot Adjudul, împreună cu localitățile aferente”, ne-a spus seful Ecarisajului, Gabriel Galan.


Prin urmare, la nivelul administrației se cunoaște problema însă aici intervine lovitura de măciucă: două ONG-uri vigilente care stau pe capul Serviciului de Ecarisaj al primăriei. Cu o capacitate de 650 de locuri, adăpostul din Adjud ar deveni în curând neîncăpător pentru numărul mare de câini. Eutanasierea poate fi o soluție, însă nu există o hotărâre de consiliu local care să reglementeze ceva în acest sens.


Pe deasupra, legea prevede folosirea acestei măsuri extreme doar dacă nu sunt condiții pentru întreținerea cîinilor în padoc. Ceea ce nu este cazul la Adjud. Pe de altă parte, sterilizarea nu pare să funcționeze eficient, deși se recurge la această strategie, din cauza faptului că tot mai mulți cîini sunt părăsiți în preajma orașului.


Am încercat să aflăm de la conducerea administrației locale care ar fi strategia urmărită pentru a scăpa orașul de câini vagabonzi însă, din nefericire, primarul și viceprimarul „erau ieșiți”. Probabil că, așa cum se întâmplă în România, până nu se va produce o tragedie lucrurile vor rămâne așa cum se poate vedea.

 

Adauga comentariu