"Libertatea" confirmă anchetele Ziar de Cluj: "Ştefania Ferencz, de 20 de ani abonată la funcții la stat, consilii de administrație și mii de euro pe lună". Lăcomia favoritei lui Boc depăşeşte orice imaginaţie

Devenită în 2001 directoare de cabinet a lui Emil Boc, pe atunci deputat, Ștefania Gabriella Ferencz a fost numită ulterior în funcții publice pe oriunde a ajuns acesta demnitar, fie că a fost vorba de guvern sau de Primăria Cluj. Ferencz a devenit expertă în aproape orice: de la „securitate și bună guvernare” la diplomație, patrimoniu, energie, asigurări, finanțare strategică și, mai nou, transporturi. Mai peste tot, joburile de la stat au fost dublate de numiri în consilii de administrație, care să-i asigure venituri de măcar 100.000 de euro pe an, scrie Valeriu Nicolae într-un comentariu publicat de Libertatea

CITEŞTE ŞI: Stefania Ferencz, “blonda de milioane” a lui Emil Boc, a revenit in primarie

CITEŞTE ŞI: Sa-ti fie rusine, domnule primar! “Blonda lui Boc” a primit un salariu de peste 7.000 de lei

Ce scrie Ziar de Cluj, încă de la apariţia sa, scrie şi Valeriu Nicolae în Libertatea:

"Ștefania Gabriella Ferencz este o altă minune democrat-liberală. O Elena Udrea sau Alina Gorghiu, dar de Boc/Cluj. A început greu, la fel ca și cele două mari liberale deja menționate, cu o universitate de drept privată și fără autorizare, la București. La 23 de ani, în 2001, este deja directoarea de cabinet a domnului deputat Emil Boc. În 2004, Emil Boc devine primarul Clujului și domnișoara Ferencz devine, firesc, dar liberal, cu zero experiență în domeniu, Directoare Generală la Patrimoniu, pe lângă că este Directoarea de Cabinet a domnului Boc.

Bineînțeles, este numită și într-un consiliu de administrație bănos, căci la stat se câștigă prost. Sau cel puțin așa ni se spune nouă, fraierilor. În timpul liber face și un masterat în administrație publică, tot la Cluj, căci serviciul îi permite."

În 2009, doamna Ferencz devine secretar de stat al prim-ministrului Emil Boc. Face și celebrul curs al domnului Gabriel Oprea de „Securitate și bună guvernare” – din pasiune pentru cunoaștere și nu pentru că ar fi avut vreo legătură cu serviciile noastre cele mai minunate și deloc opace.

"În 2011, în timp ce muncește non- stop la guvernul cel mai harnic și mai cinstit și mai pedelist, termină și Institutul Diplomatic Român și se certifică ca înalt funcționar public la Agenția Națională a Funcționarilor Publici. Este avansată și în grad de maior la MAPN, căci trăim într-un univers în care un personaj agramat și sinistru, domnul Gabriel Oprea, este cel mai puternic om din România.

Absolventa de drept privat devine expertă și în energie, în asigurări și în finanțare strategică, căci ne reprezintă în toate aceste domenii în consilii de administrație unde câștigă în total modica sumă de 319.005 lei, în plină criză financiară."

Salariul minim net în 2011 era de 670 lei. Doamna Ferencz primea 26.584 lei pe lună (în jur de 4.500 euro), adică 40 de salarii minime ale fraierilor care plăteau impozite.

"În 2012, doamna Ferencz devine Comisar la Comisia Națională a Valorilor Statului împreună cu alți specialiști celebri cum ar fi nevasta (atunci) a domnului primar Liviu Negoiță și fosta directoare de cabinet a domnului Năstase, căci doar avem un partid unic și nesecurist care hotărește.

Pentru anul fiscal 2012, declarația de avere depusă în mai 2013 arată că Ștefania Ferencz a câștigat 613.446 lei (peste 138.000 euro). Adică peste 11.500 euro pe lună de la stat. 68 de salarii minime nete pe lună.

Asta în condițiile în care Guvernul Boc avea ca principali inamici asistații social și bugetarii – marea lor majoritate oameni cu salarii mizerabile. Întreaga carieră a doamnei Ferencz a fost la stat și legată de numele domnului Boc

Până acum doi ani.

În 2019, doamna Ștefania Gabriella Ferencz era Directoarea Generală a primăriei din Cluj-Napoca, unde încasa suma modică de 106.543 de lei."

CITEŞTE ŞI: Prin decizia lui Ludovic Orban, “Renul lui Boc”, Ştefania Ferencz, trage la căruța Ministerului Transporturilor din funcția de secretar general

"S-a mutat la Ministerul Transporturilor, pe poziția de secretar general, unde încasează 10.775 lei pe lună. Pare un salariu bun, dar nu extraordinar.

Asta dacă nu știi că liberalii sunt din nou la putere și că doamna Ferencz a redevenit favorita consiliilor de administrație și că cei mai cinstiți dintre oamenii lui Boc își trec acum indemnizațiile la declarația de interese, unde raportează venitul pe lună."

Doamna Ferencz este în patru consilii de administrație. În total, câștigă un pic peste 40.000 lei pe lună sau peste 480.000 lei pe an. Adică peste 100.000 euro pe an sau peste 8.350 euro pe lună. 18 salarii minime.

"Ne reprezintă la EXIMBANK, nenorocirea aia de bancă de stat unde directorul încasează din banul public suma modică de 106.738 lei pe lună sau aproape 23.000 de euro lunar.

Ne reprezintă și la CNAIR, la Romatsa, și la CFR – toate subordonate ministerului condus acum de Cătălin Drulă, un important lider USR-PLUS, partid care a fost foarte vocal împotriva sinecurilor de partid."

CITEŞTE ŞI: Stefania Ferencz, "blonda lui Boc", are nevoie de sluga care sa-i deschida portiera cand vine la birou! VIDEO

Suntem curioşi cum ne mai poate vorbi Emil Boc de austeritate când a îndopat-o pe Ferencz, timp de 20 de ani, numai cu bucăţile cele mai grase ale sinecurilor la stat?

Adauga comentariu