Liberalii vor să știe pe ce s-au dus banii alocați Zilelor Focșaniului. N.Tănase - președinte PNL Focșani: „cu banii dați teatrului, se puteau asfalta 3 kilometri de străzi!”

Zilele Focșaniului au luat sfârșit dar ecoul controverselor politice pe tema sumelor alocate pentru manifestări se mai aude, încă. Liberalii consideră că suma destinată evenimentului, 135.000 lei, a fost exagerată. Consilierii din opoziție sunt de părere că doar cu banii alocați de municipalitate, teatrului, ar fi putut fi asfaltați 3 kilometri de străzi. În fapt, nemulțumirile consilierilor din opoziție pornesc și de la faptul că edilul Focșaniului, Cristi Misăilă, nu a dorit să ofere lămuriri asupra modului în care au fost cheltuite sumele respective.


Încă de la începutul anului, liberalii și-au manifestat dorința de a afla cum vor fi cheltuiți, defalcat, banii necesari organizării Zilelor Focșaniului, Festivalului Bachus și manifestărilor dedicate sărbătorilor de iarnă. Frustrarea s-a adâncit pe măsură ce primarul urbei s-a făcut că nu aude respectivele solicitări, totul culminând cu sumele alocate pentru Zilele Focșaniului. „Solicităm public primarului municipiului Focșani, Cristi Misăilă, dar și directorului Teatrului Municipal, Sorin Francu, să facă devizul cheltuielilor și să ne spună exact pe ce s-au cheltuit 900.000 de lei, sumă care ar fi putut rezolva multe dintre problemele orașului”, a spus președintele PNL Focșani, Nicu Tănase.


Reamintim cititorilor că din cei 135.000 de lei (aproape 30.000 de euro), suma totală cheltuită pentru Zilele Focșaniului, 45.000 lei (9.700 euro) au mers către cheltuielile organizatorice cu invitații din străinătate, 43.000 de lei (9.230 euro) au fost dați pentru promovarea evenimentului, 12.000 lei (2.575 euro) s-au cheltuit cu gala cetățenilor de onoare și 35.000 lei (7.500 euro) au reprezentat premierea sportivilor participanți la Turneul „Vrancea Trophy”.


Pe deasupra, conilierii PNL și-au pus în gând să-l scoată din țâțâni pe primarul Cristi Misăilă, și așa foarte morocănos în ultima perioadă. Politicienii din opoziție vor să solicte edilului informații detaliate cu privire la sumele încasate de municipalitate de pe urma chiriilor luate agenților economici. „La festival au participat foarte mulți comercianți. Vrem și noi să știm câte societăți au închiriat spațiu de la primărie, cu cât, care a fost suma încasată și, în general, care a fost harta de închiriere”, a declarat consilierul liberal Ionuț Filimon, acuzând lipsa de transparență de care dă dovadă conducerea administrației locale.

 

Adauga comentariu