Liberalii acuză majoritatea din CJ de împărțirea discreționară a banilor în județ. Sunt achitate cu prioritate datoriile primăriilor PSD!

Ședința extraordinară a CJ Vrancea a creat noi dispute între liberali și majoritatea PSD+ALDE. Deși inițial era prevăzut doar un proiect (privind alocarea unei sume pentru plata salariaților DGASPC), ordinea de zi a suferit modificări prin adăugarea unuia suplimentar, respectiv „repartizarea pe unități administrativ teritoriale a cotelor din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale”.


Încă de la începutul ședinței consilierul liberal Liviu Bostan a atacat în câmp deschis coaliția din CJ: „considerăm că ultima rectificare a bugetului consiliului județean, așa cum este prezentată în proiectul de hotărâre este expresia neputinței a apartului CJ de a executa bugetul așa cum a fost planificat”. Consilierul a mai insistat asupra faptului că rectificarea bugetului a adus prejudicii majore dezvoltării județului, lucru reflectat prin necheltuirea banilor europeni.


Atât președintele ședinței, Ionel Cel-Mare cât și secretarul județului, Raluca Dan, au replicat liberalului că problemele pe care tocmai le ridicase nu fac obiectul proiectului de hotărâre, respectiv alocarea de fonduri pentru plata angajaților DGASPC Vrancea. Însă problema ridicată de liberali a fost alta: anterior, la solicitarea Ministerului Muncii se retrăsese din bugetul județului suma de 5,2 milioane de lei, sumă care s-a reîntors diminuată cu un milion de lei la bugetul consiliului județean.


Lupta verbală a continuat și la cel de al doilea punct de pe ordinea de zi. Liberalii au acuzat conducerea consiliului județean că împarte discreționar banii, pe criterii politice, pentru acoperirea arieratelor anumitor primării din județ, încălcând flagrant legea. Șefii departamentelor economic și investiții au susținut, ca de obicei, că legalitatea este la ea acasă în consiliul județean și că împărțirea sumelor s-a făcut după criterii foarte clare, ca să spunem așa.


În final, proiectele de hotărâre au trecut fără probleme, în acordul complet al majorității și cu toată opoziția înverșunată a consilierilor liberali.

 

Adauga comentariu