Lauriana Ailincuței consilierul din CL Focșani care...participă dar nu se vede!

Începând de astăzi ne-am propus să facem o analiză, cât mai amănunțită, a membrilor Consiliului Local Focșani. Împreună, vom face o incursiune în viața „zbuciumată” dar plină de miez a celor care iau decizii timp de patru ani, și din patru în patru ani, pentru noi, cetățenii municipiului Focșani. Îi vom „aborda” pe rând, delicat, în ordine alfabetică, ca să nu existe motive de supărare.

Prima pe listă, așa cum am promis, este Lauriana Ailincuței. De meserie profesor, Lauriana Ailincuței se află la primul mandat de consilier local, reprezentând Partidul Social Democrat. Grație intrării sale în politică, Lauriana Ailincuței a ocupat pentru scurtă vreme postul de inspector școlar general. Anterior, prin 2015, fusese destituită din funcția de director al Liceului Pedagogic Focșani pentru mai multe nereguli constatate de o comisie a Ministerului Educației ce efectua un control la liceul în cauză. De asemenea, atunci când ocupa funcția de inspector general, i s-au adus acuzații conform cărora, inspectoratul școlar ar fi cumpărat tipizate tocmai de la firma pe care o deținea soțul său, SC Andrei Comimpex SRL.

Potrivit declarației sale de avere din 26 iulie 2017, Lauriana Ailincuței a cumpărat, împreună cu soțul său, nu mai puțin de cinci terenuri intravilane, trei în Focșani (1997, 2011), unul în comuna Vânători (2011) și unul în comuna Cârligele (2015). Tot împreună cu soțul ei, Lauriana Ailincuței deține și două case: una în Focșani și cealaltă în comuna Vânâtori. Pe numele său sunt trecute și două autoturisme Mercedes iar pe un al treilea, un BMW vândut în 2016,  a obținut 10.300 de euro. Consilierul local deține și două depozite. Unul deschis în anul 2011 de 27.300 de franci elvețieni și celălalt din 2015, în valoare de 4.200 dolari. La capitolul datorii, Lauriana Ailincuței are un împrumut de 22.750 lei contractat în anul 2014 și scadent în 2019. Din slujba de profesor, actualul consilier a obținut un venit de 60.000 lei, la care se adaugă 67.147 lei obținuți din vânzarea unui apartament și aproape 3.300 lei proveniți din indemnizația de consilier local.

Ca activitate desfășurată în slujba urbei, Lauriana Ailincuței face parte din Comisia de buget, administrație publică și din Comisia pentru drepturile omului, cultură, învățământ, sănătate și sport. Activitatea sa din consiliul local se rezumă la faptul că a participat la inițierea a opt proiecte de hotărâre și că reprezintă CL Focșani la nivelul mai multor instituții. Și pentru că era păcat să nu facă și o vizită „peste hotare”, Consiliul Local Focșani a delegat-o prin vot să participe la Festivalul Viticol Tikveski, din Macedonia, în perioada 1 – 5 septembrie 2016. „De asemenea, am participat, alături de oficialitățile locale și județene, de cetățenii orașului, la toate manifestările organizate de cele două instituții, cu ocazia sărbătoririi sau comemorării evenimentelor istorice locale, precum: Ziua Victoriei (9 mai), Ziua Eroilor (9 iunie), Ziua Armatei Române (25 octombrie), Ziua Marii Uniri (1 decembrie) etc.”, ne lămurește Lauriana Ailincuței în raportul de activitate din perioada 1 iulie 2016 – 31 decembrie 2016.

Adauga comentariu