Laura Ciocoeaș, speranța liberală din consiliul local, are o activitate cam palidă pentru 2017. Dacă se bronzează serios în această vară, suntem siguri că la anul raportul va fi mult mai „copt”!

Laura Cicoeaș este al patrulea consilier local și al doilea liberal care își depune raportul de activitate pentru anul 2017. Prezență discretă în ședințele de consiliu, Laura Ciocoeaș are un raport subțirel, precum o rochiță înflorată purtată în serile plăcute de vară. Consilierul face parte din două comisii destul de importante: Comisia de buget și Comisia pentru urbanism și agricultură. În ciuda acestui lucru, pe parcursul anului 2017, activitatea sa principală a constat în depunerea semnăturii pe șase proiecte de hotărâre, cam una la două luni, inițiate de colegii mai experimentați.


Primul proiect trecut în raportul de activitate a fost cel privind trecerea în folosința Direcției de Dezvoltare a spațiilor verzi din trei cartiere ale municipiului Focșani. În ședința din 27 iulie, Laura Ciocoeaș ne spune  că a contribuit vârtos la stabilirea cuantumului de burse pentru elevi iar pe 31 august a fost unul dintre inițiatorii proiectului prin care o elevă a Colegiului „Unirea” era premiată cu 5.000 de lei pentru faptul că a luat nota 10 la bacalaureat. În ședința ordinară din 19 octombrie 2017, Laura Ciocoeaș și-a adus aportul la „proiectul de hotărâre privind constituirea unei Comisii pentru implementarea proiectului Arta în spațiul public al municipiului Focșani, privind remodelarea vizuală prin intervenții de expresie artistică a unor clădiri din spațiul public al orașului”.


Pe 20 decembrie, conilierul PNL s-a implicat în realizarea unei politici tarifare pe termen mediu, privind prețul energiei termice pentru populație. A fost vorba de un proiect ce viza reabilitarea sistemului de termoficare urbană. În sfârșit, în aceeași ședință, a ridicat mânuța pentru validarea colegului Cornel Gheoca (care a luat locul consilierului de tristă amintire pentru liberali, Anca-Irina-Maria Panaite), activitate care, zicem noi, nu pare așa de grea.


Laura Ciocoeaș mai face parte și din consiliile de administrație ale Școlii „Nicolae Iorga” și Liceului de Artă „Gh. Tăttărescu din Focșani, reprezentând consiliul local în comisiile de evaluare ale Grădiniței nr. 16 și Școlii „Duiliu Zamfirescu”. Zona arondată tinerei consilier este 1 Centru, „teritoriu” pe care l-a călcat cu diverse prilejuri urmărind „creșterea gradului de transparență și implicare civică în actul de administrare”. Sună pompos, dar Laura Ciocoeaș ne asigură, prin intermediul raportului de activitate, că a fost prezentă în rândul cetățenilor prin intermediul diverselor acțiuni. De unele avem cunoștință, și o felicităm, pentru altele nu putem băga mâna în foc!


În ansamblu, raportul nu este spectaculos, ci mai degrabă pare scris pe fugă ca o temă în recreația mare, însă având în vedere că se află la începutul carierei politice, nu putem decât să o încurajăm sfios dar în cel mai serios mod jurnalistic.

 

Adauga comentariu