Lapte și miere la Poliția Locală Focșani. Un polițist cu studii medii câștigă și 4.400 de lei lunar!

Poliția Locală Focșani a fost înființată printr-o Hotărâre de consiliu local la 25 ianuarie 2011 „ca instituție publică cu personalitate juridică aflată în subordinea Consiliului Local Focșani, în scopul exercitării atribuțiilor privind apărarea drepturilor și libertăților fundamentale ale persoanei, a proprietății publice și private, prevenirea și descoperirea infracțiunilor...”, se arată pe site-ul respectivei instituții. Poliția Locală Focșani are șapte compartimente funcționale și 87 de angajați care figurează pe statul de plată, întocmit la31 martie 2018.

Șeful Poliției Locale Focșani este Dorian Alecsandrescu, membru PSD, fost consilier local și, pentru scurtă vreme, director la SC Parking SA, societate ce aparține de consiliul local. Despre Dorian Alecsandrescu mai amintim doar că este căsătorit cu Raluca Dumbravă, fiica Lucreției Dumbravă, iubita primarului municipiului Focșani, Cristi Misăilă. Și asta spune destul. Dar nu chiar tot!

Oricum, astăzi ne-am gândit că n-ar fi rău să ridicăm puțin cearșaful de pe grila de salarizare a poliției locale, cea care, în ultimul timp, face viața amară șoferilor din Focșani, împărțind amenzi în dreapta și-n stânga. Instituția este condusă de un director executiv, în persoana lui Dorian Alecsandrescu, care are un salariu de bază de 12.160 de lei, plus o normă de hrană constând în 32 de lei pentru fiecare zi lucrătoare. Cei doi șefi de servicii încasează lunar, vorbim de salariiile de bază, 10.450 de lei, sumă completată cu norma de hrană aferentă, 32 de lei pe zi. Cel de al patrulea membru cu funcție de conducere este un șef de birou, retribuit cu 8.930 de lei, plus norma de hrană amintită (32 de lei/zi lucrătoare).

Următoarele 77 de persoane angajate în cadrul poliției locale au funcții de execuție și primesc aceeași normă de hrană – 32 de lei pe zi. La capitolul studii superioare, structura este formată din 11 polițiști locali superiori, cu salarii cuprinse între 7.144 de lei și 6.800 de lei. Urmează opt polițiști principali, dintre care șapte sunt salarizați cu 5.915 lei pe lună și unul cu 5.630 de lei. Din cei patru polițiști asistenți prezenți pe grilă, doi primesc 4.731 de lei, alți doi fiind remunerași cu 4.085 de lei, lunar.În rândurile instituției regăsim și trei „debutanți”, doi cu 3.431 lei și unul cu 3.040 lei pe lună.

Nici cei angajați cu studii medii nu o duc „prea rău”. Din cei 46 de polițiști superiori, 38 primesc un salariu de 4.402 lei, șapte ridică 4.294 de lei și doar unul singur este plătit cu 4.191 de lei. Polițiștii cu grad de principal și cu bac-ul la purtător sunt în numă de trei și au salarii cuprinse între 3.490 de lei și 3.669 de lei. Cel mai amărăștean „liceean” este polițistul asistent care ia și el, acolo, 2.755 de lei. Să nu uităm că la toți cei amintiți, pe lângă norma de hrană, se adaugă și 25% - spor pentru condiții de noapte.

Lista angajaților Poliției Locale Focșani este completată de un consilier juridic (studii superioare) principal, salarizat cu 5.770 de lei, plus 25%, norma de hrană, patru inspectori principali (studii medii) ce sunt retribuiți cu sume în jurul a 7.000 de lei, plus 25%, norma de hrană și un administrator cu studii medii ce primește 3.905 lei, la care se adaugă cei 25% - norma de hrană.

Instituție serioasă, Poliția Locală Focșani, condusă corect, pe merit, de Dorian Alecsandrescu. Salarii „bunicele” din bugetul local, locuri călduțe și fără griji. Păi, băi fraților, pe bani mai puțini unii se duc în Afganistan și se întorc fără membre, mutilați pe viață! Mai lipsește să li se acorde și statut de veterani și-atunci putem să emigrăm cu toții în Burundi! Cel puțin acolo nu luăm amenzi la orice colț de stradă că am parcat neregulamentar.

Adauga comentariu