Lăcrămioara Văsuianu Apostol și-a lansat ieri al treilea volum de poezii: „Este o plăcere deosebită să împărtășești cu ceilalți ceea ce tu aduni în suflet”

Ieri, Lăcrămioara Văsuianu Apostol a împărtășit o bucățică din sufletul și trăirile sale cu persoanele prezente la lansarea celui de-al treilea volum de poezii, care a văzut lumina tiparului la Editura „Salonul literar”. Evenimentul organizat cu prijinul OFL Filiala Vrancea a beneficiat de prezența unor autori cunoscuți, dar și a unora dintre oamenii de cultură ai județului. În cadrul lansării cărții „Tăceri adunate în vers” a avut loc și o expoziție de pictură cu lucrări semnate de o elevă din municipiu. O primă prezentare volumului de poezii a venit din partea unuia dintre scriitorii de referinţă ai Vrancei, Culiță Ioan Ușurelu, care a ținut să sublinieze că fiecare lansare de carte reprezintă o sărbătoare importantă. „Această zi este o sărbătoare, pentru că orice carte este ca un copil abia născut. De când am citit manuscrisele mi-am dat seama că Lăcrămioara Văsuianu Apostol este foarte curajoasă, atacă subiecte mari: timpul, dragostea, are dorința de a urca treaptă cu treaptă scara luminii și a adevărului. Lăcrămioara Văsuianu Apostol este curajoasă și pentru că încearcă să reabiliteze poezia patriotică, cea care devenise ridicolă într-o anumită perioadă, „de tristă amintire”. Cred în talentul ei și în destinul artistic”, a afirmat scriitorul.

O altă figură cunoscută în cercul oamenilor de litere, Radu Borcea, a apreciat la rândul său că autoarea „pendulează între nostalgie și realitate cotidiană” și, cu toate că pare o persoană introvertită, „a explodat prin poezie”. Mai mult decât atât, Radu Borcea a vorbit despre Lăcrămioara Văsuianu Apostol ca fiind una dintre autoarele care știu să se apropie și de sufletul copiilor prin versurile sale. Într-adevăr, autoarea are un volum de poezie care se adresează exclusiv celor mai mici dintre cititori, poate din nostalgia anilor în care era învățătoare. Lăcrămioara Văsuianu Apostol a vorbit despre cartea sa simplu și discret. Emoționată, ne-a spus că scrisul a reprezentat întotdeauna o preocupare și o pasiune. „Scriu din copilărie, dar prima dată am publicat abia acum un an. Prima lansare de carte a fost anul acesta, în februarie, fiind vorba de fapt de două volume, tot de poezii: Universul copilăriei și Templul gândului. Este o plăcere deosebită să împărtășești cu ceilalți ceea ce tu aduni în suflet. Am emoții ori de câte ori ating cărțile, am o stare de nostalgie, de bine”, ne-a mărturisit autoarea.

 

Adauga comentariu