La vremuri noi, tot noi! Consiliul Local Odobești organizează licitații pentru servicii de salubrizare, pe care tot CL le câștigă

Localnicii din Odobești plătesc gunoiul anual, anticipat, o dată cu impozitul și alte taxe neapărat necesare unui trai decent. Obicei deja împământenit, dar ceea ce nu se știe - sau nu interesează pe nimeni - e că banii pentru acest serviciu intră practic tot în visteria primăriei: firma care se ocupă de serviciile de salubrizare are ca acționar chiar Consiliul Local Odobești. Dar aici, serviciile de acest tip sunt prestate altfel decât în alte localități care au astfel de regii proprii. Înființată în 2012, SC Servicii Urbane își vede de curățarea orașului ca la carte și este găzduită tot pe Str. Libertatii nr. 113, ca și autoritatea mamă.

Este administrată de un anume Liviu Agafiței, fost șef serviciu în cadrul... da, ați ghicit, Primăriei Odobești. Practic nimic nu se pierde, nimic nu se câștigă. Numai că Servicii Urbane a avut nevoie de cineva priceput, care să fie plătit pe măsură, cu sporuri și toate meritele cuvenite:

 

Ca la carte sunt organizate și licitații: în aprilie anul acesta spre exemplu, orașul Odobești, prin Consiliul Local Odobești, a inițiat o negociere fără anunț de participare pe SEAP, anunțând că își caută o societate specializată în serviciile de colectare a gunoiului menajer. Explicația a fost simplă: cei 518.936 lei din visteria orașului trebuiau dați „pentru funcționarea curentă a serviciilor de salubrizare” timp de doar 8 luni, iar „lucrările / produsele / serviciile pot fi furnizate numai de un anumit ofertant, din motive legate de protejarea unor drepturi de exclusivitate”. Drept pentru care un singur ofertant a și fost, a dat prețul cel mai mic (!), așa cum se cerea în anunț, și s-a pus pe treabă.

Aceeași firmă administrată de CL Odobești se ocupă oficial și de serviciile de curățare și măturare a străzilor. În acest caz, s-a ajuns la o sumă mult mai modestă care va ieși din bugetul orașului și va intra în același loc: 153.287,08 lei. În rest, au fost aceleași condiții ca și în cazul serviciilor de colectare a gunoiului, cu singura diferență că suma estimată de CL pentru serviciile oferite de societatea CL era mai măricică: 235.000 lei. Momentan însă, în societatea la care anul trecut au lucrat 26 de persoane mai mult se investește, conform datelor financiare:

 

Pe site-ul primăriei avem și alte anunțuri, pentru „testarea pieței”: pentru servicii de întreținere spații verzi și parcuri 162.000 lei pentru perioada 1 aprilie 31 decembrie, servicii de curățenie în Primărie – 100.000 lei, servicii de curățenie în Piața Agroalimentară – 45.000 lei, servicii de curățare și măturare a străzilor  -  288.000 lei, și servicii de colectare a gunoiului menajer –768.000 lei.

 

Adauga comentariu