La străzi noi, borduri...vechi dar vopsite. Primarul din Mărășești a cheltuit 350.000 de euro pentru asfaltarea a două străzi, însă nu i-au mai ajuns banii și pentru alte borduri!

Edilul neobosit al Mărășeștiului a reușit să asfalteze două dintre străzile care traversează localitatea, respectiv Doinei și Republicii, dându-le aproape „la gata” până la sărbătorirea zilelor orașului, eveniment care a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute. Spunem aproape, pentru că, așa cum a devenit obiceiul la noi, o treabă nu este niciodată gata în adevăratul sens al cuvântului.

După ce lucrările au fost executate de firma câștigătoare la un preț mai mare decât valoarea maximă estimată de administrația locală în anunțul dat pe SEAP, iată că au mai rămas, acolo, niște chițibușuri nerezolvate. Adică, bordurile. În expertiza tehnică se arată că „drumurile vor avea o parte carosabilă alcătuită din două benzi de circulație cu lățimea de minimum 3,5 metri fiecare, cu pante de 2,5%, încadrată de borduri și de trotuare pentru circulația pietonală”.

Borduri există desigur, doar că sunt cele din anii precedenți, vai de mama lor, fățuite însă cu un strat de vopsea, după zicala: „pe afară-i vopsit gardul, înăuntru-i leopardul!”. Pe lângă acest aspect, expertiza tehnică a prevăzut, ca notă obligatorie, realizarea unui sistem de colectare și evacuare a apelor pluviale, amenajarea corespunzătoare a intersecțiilor și a drumurilor laterale dar și completarea indicatoarelor rutiere. În final, reamintim cititorilor noștri că primăria estimase lucrările la 1.358.586 lei (294.028 euro), însă acestea au fost executate contra sumei de 1.615.408 lei (349.610 euro).

Străzile înainte de asfaltare

Bordurile și trotuarele din Mărășești după asfaltare!

Adauga comentariu