„La popă, la poartă, este-o mâță moartă...”

Vă mai amintiți de „bomba” care „ a explodat” în 2016 la Carrefour Focșani? Atunci am văzut o desfășurare de forțe excepțională, cu toată poliția, pompierii și SRI-ul din Vrancea claie peste grămadă, cu alerte roșii și specialiști îmbrăcați ca în „The Hurt Locker” umblând să depisteze bombe la mașinile din parcare. Până la urmă s-a dovedit că legiunile de specialiști s-au păcălit, „explozia” nefiind altceva decât rezultatul unuia care a căzut prin tavan.


Ei bine, azi-noapte figura s-a repetat. Pe la ora 22.00, strada Anghel Saligny din Focșani a fost blocată întrucât un cetățean reperase un colet suspect. Din fericire pentru autorități, era noapte și nu au beneficiat de un pubic numeros care să-i aplaude la scenă deschisă, însă au fost destui curioși care să povestească.


Timp de patru ore, până spre două dimineața, polițiști, jandarmi, pompieri, pirotehniști de la SRI, precum și bunicile acestora, au cercetat cu precauție coletul abandonat ce părea gata să explodeze în orice moment. PATRU ore, atât le-a trebuit specialiștilor antrenați la școala vieții să se dumirească asupra pericolului iminent ce plana asupra microuniversului din strada Saligny.


Țineți-vă nădragii! Ei bine, după PATRU mulțimea specialiștilor a căzut de acord în fața crudului și lipsitului de glorie adevăr: coletul era de fapt... o pisică moartă învelită în materiale plastice!!! Ca și în cazul de la Carrefour, zicala „Nimic nu este ceea ce pare a fi” le-a mai dat o lecție autorităților noastre. Avem totuși o curiozitate: cine îngroapă pisica?

 

Adauga comentariu