La Odobești se investește în infrastructura sportivă. Daniel Nicolaș: „Vom avea chiar și un parc de distracții!”

Orașul Odobești pare să cunoască o dezvoltare demografică semnificativă, asta poate și datorită investițiilor derulate de administrația locală pe linie de infrastructură, investiții care au influențat pozitiv migrarea la oraș a locuitorilor din localitățile învecinate. Cert este că în anul 2004 Odobeștiul număra 5.862 de locuitori, numărul acestora depășind 10.000 în momentul de față.


O componentă importantă a programului de dezvoltare de la nivelul orașului Odobești este infrastructura destinată activităților de sport. În ultimii ani, la nivelul localității au fost investiți 4,2 milioane de euro, bani care se regăsec în zone de agrement – petrecere a timpului liber - și terenuri și săli de sport. În Parcul Sturza se vor amenaja un teren de baschet - tenis și încă unul pentru fotbal iar liceele Teoretic și Tehnologic vor avea terenuri multifuncționale sintetice.


În zona Poligonului va fi amenajat încă un teren multifuncțional care, alături de două săli de sport, întregește infrastructura de sport modernă a localității. S-a avut în vedere chiar și cele mai mici spații aflate între blocurile de locuințe, acolo unde se vor realiza jumătăți de terenuri îngrădite de baschet, astfel încât copiii să poată merge acolo în mod frecvent.


„Toată infrastructura sportivă din Odobești deservește întreaga populație de pe Valea Milcovului, plus Jariștea și Bolotești. Este foarte important să dezvoltăm infrastructura sportivă din oraș pentru că, poate ați observat, am încurajat înființarea diverselor cluburi. Avem fotbal, judo, karate, tenis de masă și câmp, mai nou – un club de motocicletă”, ne-a spus primarul Daniel Nicolaș.


Ultima investiție pe infrastructură sportivă din Odobești este modernizarea unui teren de fotbal. Suprafața, de mari dimensiuni, va avea gazon artificia și va fi dotată dotată cu nocturnă, tribune cu 500 de locuri, vestiare, teren sintetic pentru tenis și baschet, parcare. Banii vin de la Compania Națională de investiții prin intermediul unui program asumat de țara noastră pentru campionatul din 2020. Și nu e totul. Administrația locală are în vederea crearea unui adevărat parc de distracții în Odobești, de unde nu vor lipsi terenurile de paintball și tirolienele.

 

Adauga comentariu