La o inițiativă a primăriei, zeci de voluntari din Odobești sar în ajutorul celor în vârstă!

La inițiativa Primăriei Odobești, câteva zeci de persoane au hotărât să dea o mână de ajutor persoanelor vârstnice și să le facă toate cumpărăturile ori de câte ori aceștia au nevoie, fără să mai fie siliți să-și părăsească domiciliul.


Grupul „Voluntar pentru Odobești” are deja 80 de membri, gata să sară în ajutorul celor bătrâni. Astfel, prin intermediul inimoșilor voluntari, administrația locală dorește protejarea celei mai vulnerabile categorii de vârstă în fața coronavirusului.


Practic, fiecare membru al grupului trebuie să identifice unul sau doi bătrâni pe care să-i aibă în grijă și să le aducă la domiciliu toate cele necesare.


„Fiecare să identifice lângă casa lui bătrâni neajutorați  cărora să le facă cumpărăturile determinându-i, astfel, să stea în casă, deoarece ei sunt predispuși să contracteze virusul. Astfel, această categorie vulnerabilă o izolăm la domiciliu și împiedicăm răspândirea virusului.


În funcție de cum vor evolua evenimentele vom acționa ca atare. Până acum avem cam 80 de persoane dornice să se ralieze la această acțiune de voluntariat și să-i ajute pe cei în vârstă”, ne-a spus primarul orașului Odobești, Daniel Nicolaș.


Pe lângă acest lucru, edilul a făcut un apel și pentru sprijinirea bătrânilor cu posibilități materiale reduse. Astfel, oricine vrea să ajute un bătrân nevoiaș o poate face în modul cel mai simplu: să-i cumpere acestuia cele trebuincioase traiului zilnic, fie că este vorba de alimente sau medicamente.

 

Adauga comentariu