La Movilița se construiește un duplex pentru persoanele defavorizate, cu bani de la buget. Una din firmele care a obținut contractul, abonată la lucrări pe bani publici în Argeș

Primăria Movilița își permite în vremuri financiare tulburi să scoată bani de la buget pentru a investi în construcții. Cu Uniunea Europeană care investește tocmai în astfel de programe, cei din Movilița au făcut ce au făcut și au găsit în ograda proprie 822.482 lei (plus TVA), bani cu care au ieșit la interval pentru contractul de lucrări „Construire locuințe persoane defavorizate”. În final, asocierea de firme câștigătoare a promis că face totul pentru 704.202,35 lei plus TVA. Cu toate acestea, la începutul acestui an, potrivit bugetului pe 2019, pentru „Proiectul etnic locuințe sociale Diocheți” a fost propusă suma de 273.000 lei, care urma a fi alocată prin capitolul cheltuieli de capital - asigurări și asistență socială. Până la urmă important e că se face. Nu acum, ci în minim doi ani: durata contractului este de 24 de luni.

Bugetul local va finanța construcția care va fi amplasată pe un teren intravilan de 895 metri pătrați în Diocheți - Rediu, construcția urmând să aibă un singur etaj, pe stil duplex. Pe hârtie, proiectul prevede ca duplexul să aibă 2 vestibule, două camere de zi, două camere de zi, patru dormitoare cu două băi comune, două bucătării, două terase și două camere pentru centrale.

Contractul de lucrări este destul de laborios: amenajare teren, asigurarea utilităților necesare obiectivului, construcții și instalații, montaj utilaje, procurare tilaje, echipamente tehnologice și funcționale cu montaj, plus organizare de șantier. Iar And Secom Intexim SRL, una dintre societățile care s-au asociat pentru a oferta Primăria Movilița este cam aglomerată cu lucrările de construcții/ reabilitări în județul de origine, Argeș. Nu mai vorbim de faptul că asupra acesteia au planat ceva suspiciuni, cum că nu execută lucrările de calitate, la termen... iar în unele situații că ar fi primit bani fără să lipească o cărămidă.

Decom Util Construct din Dâmbovița s-a angajat de fapt să construiască duplexul pentru persoanele defavorizate din Movilița, And Secom Intexim din județul Argeș fiind terțul în poveste. Societatea este mai mult decât cunoscută în Argeș: a construit școli, a reparat primării și diverse obiective de investiții, fiind una dintre preferate când e vorba de capitolul lucrări cu banii publici. Potrivit presei din Argeș, administratorul acesteia, Ion Cotescu, a ajuns să fie denumit în zona Muscel Zeus-ul constructorilor.

Cu o asemenea faimă, nu e de mirare că au apărut și controversele. Potrivit Ziarobiectiv.ro, la unul din controalele efectuate în urmă cu câțiva ani de Curtea de Conturi la Primăria Câmpulung au fost descoperite plăți către constructori, însă lucrări aferente, nu. „Cele două firme – Badea SRL şi And Secom Intexim SRL – au primit suma de 13.261 lei reprezentând contravaloarea unor lucrări acceptate la plată, dar neefectuate. De vină pentru această situaţie au fost persoanele responsabile cu verificarea realităţii situaţiilor de lucrări acceptate la plată”, scrie sursa citată

Adauga comentariu