La judecată în stare de arest pentru un telefon mobil de 300 de lei. A comis tâlhăria la doar câteva zile după ce ieșise din penitenciar și a fost prins cu ajutorul unui vrâncean care ulterior a fost recompensat de poliție

Viața în libertate nu le este pe plac unora dintre condamnații abia ieșiți din penitenciar. Este cazul unui vrâncean de 31 de ani, care a reușit „performanța” de a ajunge din nou în spatele gratiilor la doar patru zile de când ieșise, la termen, din Penitenciarul Focșani. Pe 30 iunie, acesta a agresat o femeie în plină zi și i-a furat acesteia telefonul mobil care valora 300 de lei. Tâlharul a fost prins chiar în aceeași zi, cu ajutorul unui bărbat care a pornit în urmărirea acestuia. Ulterior, Ionuț B., originar din Cîmpineanca, a fost arestat preventiv, iar cel care a ajutat la capturarea lui a fost recompensat chiar de șeful IPJ Vrancea.

Zilele trecute, Ionuț B. a fost trimis în judecată pentru tâlhărie și, chiar dacă a recunoscut fapta, starea de arest preventiv a fost menținută: „constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive a inculpatului BULGARU IONUŢ, în prezent aflat în Arestul IPJ Vrancea. ...menţine măsura arestării preventive a inculpatului Bulgaru Ionuţ, dispusă prin încheierea din data de 01.07.2019, pronunţată de Judecătoria Focşani, până la o nouă verificare, dar nu mai mult de 30 de zile”.

Din situația descrisă în rechizitoriu a reieșit că partea vătămată se întorcea de la Spitalul Județean, „greșeala” acesteia fiind aceea că vorbea ziua în amiaza mare la telefon, pe strada Alecu Sihleanu din municipiu. Inculpatul a dorit neapărat să aibă acel telefon, astfel încât a trântit-o pe femeie și a încercat să i-l smulgă din mână, numai că aceasta l-a mușcat. Supărat că partea vătămată „se lasă greu”, inculpatul a pocnit-o peste gură și astfel a reușit să îi ia telefonul și să fugă. Norocul femeii a fost un trecător, care a pornit în urmărirea tâlharului. Au fost anunțați și polițiștii, astfel că inculpatul a fost prins în doar câteva minute, în parcarea supermarketului Penny, de pe strada Mărășești.

Adauga comentariu