Județul în care florile costă mai mult decât electrocasnicele: CJ Vrancea cumpără aranjamente florale mai scumpe decât un frigider sau o mașină de spălat!

Cum în județul nostru ocazii de a cheltui bani de la buget sunt la tot pasul, Consiliul Județean Vrancea nu se zgârcește. Aflăm spre exemplu că, luna aceasta, instituția a cheltuit din două focuri sume importante pe buchete de flori, cu mult mai mari decât electrocasnicele achiziționate. Pe 9 august, CJ Vrancea lua de la Altex o mașină de spălat cu uscător INDESIT, clasa A, 1.400 rotații pe minut - cu 1.680lei, plus un frigider cu 2 uși no frost SAMSUNG, în valoare de 2.000 lei. Ne-am întrebat unde exact are nevoie CJ de astfel de electrocasnice, însă când ne-am uitat mai jos la licitațiile instituției, această problemă a devenit complet banală. În aceeași lună, CJ Vrancea a spart aproape 6.000 de lei fără TVA pe aranjamente florale!

Este posibil ca selectele flori să fi fost dăruite cu ocazia manifestărilor de la Vrancea Eroică, chiar dacă data atribuirii directe este 7 august. Acesta este un detaliu  nesemnificativ, în condițiile în care un singur aranjament floral a costat chiar și 495lei! De toți banii, furnizorul a promis să pună în „coș-cutie sau vas ceramic” flori produse în România și import Olanda, proaspete: „31 trandafiri, 15 eustoma,10 gerbera sau crizanteme sau 5 amarilis sau 1 orhidee imperială, frunze decor și alte materiale decorative”. Cuvântul de ordine este într-adevăr „sau”, la fel ca și în licitația pentru care s-au plătit 2.450 lei pentru 10 aranjamente florale: „19 trandafiri, 5 eustoma, 5 gerbera sau crizanteme, frunze decor și alte materiale decorative”, care urmau a fi puse în „coș-cutie sau vas ceramic”, proveniența fiind aceeași: România și Olanda. Într-adevăr, este frumos să găsești tot timpul ocazii de a dărui flori, mai ales când o faci pe banii tuturor vrâncenilor.

Adauga comentariu