Judecătorii focșăneni vor număra din nou voturile de la referendumul din 2012. Procesul lui Dragoș Matișan și gașca va începe în curând

Tribunalul Vrancea a decis ieri că ancheta privind „falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale” de la referendumul din 2012 este în regulă. Chiar dacă cinci din cei șapte inculpați au luptat din răsputeri să convingă judecătorii că dosarul penal întocmit de procurori nu este tocmai în regulă, instanța a avut în final un singur răspuns. „Respinge ca nefondate contestaţiile declarate de contestatorii POPA MARICICA, ARITON GEORGE, LAZĂR NECULAI, VASILESCU ROMEO NECULAI şi MATIŞAN DRAGOŞ, împotriva Încheierii pronunţată de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Judecătoriei Focşani în dosarul nr. 3516/231/2018/a.1 la data de 22.06.2018. Constată că inculpații contestatori au fost asistați de apărători aleşi. Obligă pe contestatori să plătească statului suma de câte 50 lei fiecare, cu titlu de cheltuieli judiciare. Definitivă”, se arată în încheierea finală.

Aceasta înseamnă că procesul va demara la Judecătoria Focșani, la aproape 6 ani de la comiterea faptelor. Anume fraudarea votului la mai multe secţii de votare din Vrancea, cauză  plecată de la dosarul mamut a lui Liviu Dragnea, în care acesta deja are o condamnare pe fond. Pe plan local sunt trimiși în judecată George Ariton, Neculai Lazăr, Dragoș Matișan, Lucică Milcoveanu, Maricica Popa, Ionuț Repede și Romeo Marian Vasilescu. Fiecare dintre aceștia este acuzat fie că a semnat, fie că a întocmit în fals liste cu votanți, pentru a ajuta la obținerea unui rezultat favorabil în ceea ce privește referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu.  

De departe, cel mai bun scor l-a obținut Dragoș Matișan la secția de votare din Tulnici, unde era președinte. Probabil era necesar să „vegheze” cu atenție, dat fiind că este membru activ PSD, dar și pentru că este angajat al Consiliului Județean Vrancea. Ce mai face dumnealui la CJ și cam cât ia salariu de la buget a devenit însă un secret de stat, în condițiile în care la nivelul instituției s-a decis, arbitrar, că declarațiile nu pot fi decât anonimizate:

Noroc că pe 2017 totul a fost bine:

Adauga comentariu