Judecătoria Focșani rămâne cu doar doi judecători la Secția penală

Cea mai mare judecătorie din Vrancea își subțiază rândurile. Secția penală a Judecătoriei Focșani va funcționa cât de curând aproape „pe avarie”, în condițiile în care încă doi judecători au făcut cerere de pensionare. În prezent, la Judecătoria Focșani soluționează dosare pe penal cinci judecători, plus un stagiar. În urmă cu puțin timp, Consiliul Superior al Magistraturii a admis însă cererea de pensionare a judecătorului Doina Miron, urmând ca magistratul să plece chiar în vară.

De această dată, au făcut cereri de eliberare din funcţie, prin pensionare, judecătoarele Luminița Duță, precum și Ana Dinu-Murguleț. Cele două cereri vor fi discutate luni, în cadrul ședinței Secției pentru procurori a CSM. În aceeași zi se va mai discuta și cererea de pensionare înaintată de judecătorul Carmen Cotea, care soluționează dosare la Secția a II-a civilă a Tribunalului Vrancea.

Dacă instanța din Focșani nu are noroc de judecători pe penal, unitățile de parchet din județ nu își găsesc șefi. La concursul organizat pentru ocuparea posturilor de conducere din parchete și instanțe, aproape niciun judecător din județ nu s-a arătat interesat să susțină examen.

Posturi de conducere libere în unitățile de parchet sunt la Locala Focșani, Adjud și Panciu, toate de prim procuror, însă niciun candidat nu și-a depus dosarul de concurs.

Totodată, și judecătoriile din Adjud, Focșani și Panciu au posturi vacante. La Focșani de vicepreședinte, iar la celelalte două de președinte. Cu toate acestea, doar pentru funcția de conducere de la Judecătoria Adjud s-a înscris un magistrat, același care conduce instanța și în prezent, judecătorul Liliana Mirela Pușcașu.

 

 

 

 

 

Adauga comentariu