Judecat la Tecuci pentru ultragierea a doi polițiști, scos din arest preventiv la Judecătoria Focșani

Pe rolul Judecătoriei Focșani a ajuns la finalul primăverii un dosar al unui cunoscut tecucean, despre care presa din județul vecin scrie că este unul dintre interlopii cu puternică susținere din partea oamenilor politici și a unora dintre oamenii legii. La primul termen, judecătorul cauzei a decis că inculpatul poate fi judecat în arest la domiciliu, drept pentru care i-a înlocuit măsura arestării preventive dispusă imediat după comiterea faptei, în februarie. „Admite cererea și înlocuieşte măsura arestării preventive dispusă faţă de inculpatul PANAITE MIRCEA ADRIAN cu măsura arestului la domiciliu până la o nouă verificare, dar nu mai mult de 60 de zile. Impune inculpatului obligaţia să nu părăsească imobilul situat în Tecuci, fără permisiunea instanţei de judecată, respectiv Judecătoria Focşani”, a stabilit judecătoria pe 21 mai, cu mențiunea că inculpatului i-a fost interzis să se apropie de părțile vătămate și de martori.

Părți vătămate sunt chiar doi polițiști din Tecuci și probabil aceasta a și fost rațiunea pentru care Curtea de Apel Galați a dispus strămutarea cauzei de la Tecuci la Focșani, la cererea lui Mircea Adrian Panaite, zis „Pană”. Tecuceanul este acuzat că, pe 1 ianuarie 2018, l-ar fi bătut pe unul dintre aceștia chiar în faţa soţiei şi a copiilor, în condițiile în care omul legii intrumenta un dosar pe numele lui „Pană”. Cel de-al doilea polițist „a fost pus la punct” pentru că a intervenit în apărarea colegului său. Și, pentru a se înțelege mesajul, maşina ar fi fost și incendiată la câteva ore distanță. A doua zi, „Pană” a fost arestat preventiv, măsură care s-a menținut până a ajuns la Focșani.

La Tecuci, dosarul a trecut de camera preliminară, instanța constatând „legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 9/P/2018 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tecuci prin care a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv PANAITE MIRCEA-ADRIAN-zis « Pană - pentru săvârşirea a două infracţiunilor de ultraj, a administrării probelor şi efectuării actelor de urmărire penală”, astfel încât la noi se va judeca fondul. Între timp, judecătoria i-a menținut luna trecută măsura arestului la domiciliu, însă tecuceanul „Pană” vrea mai multă libertate, astfel încât a contestat soluția la tribunal.

Adauga comentariu