Jos pălăria pentru profesoara Ana-Maria Rusu din Focșani, invitată la emisiunea „În fața ta”. Ana-Maria Rusu: „Știți ce îmi spun elevii? - Ne dorim să avem profesori cu chef”

Ana-Maria Rusu predă Educație Muzicală la Școala Gimnazială „Anghel Saligny” și Colegiul Național „Unirea” din Focșani. Ea a fost invitata realizatorilor postului Digi24 Florin Negruțiu și Claudiu Pîndaru în cadrul emisiunii „În fața ta”, difuzată sâmbătă, 12 octombrie.


După 11 ani de profesorat la Bîrlad, Ana-Maria Rusu a ajuns în urmă cu trei ani la Focșani, unde predă cu aceeași pasiune ca la începutul carierei. E atât de dedicată în tot ceea ce înseamnă actul didactic, pentru care are un imens respect, încât, spune ea, este gata să-și facă meseria chiar și pe gratis.


În cadrul emisiunii „În fața ta”, Ana-Maria Rusu a vorbit despre problemele întâmpinate la catedră, despre educația copiilor din zonele rurale cât și despre modul în care cadrele didactice își fac sau nu meseria. De o sinceritate debordantă, profesoara din Focșani pune degetul pe rană fără niciun fel de teamă că părerile ei vor fi comentate de alți colegi. „Nicio școală nu m-a pregătit pentru ceea ce am găsit eu la ore”, spune Ana-Maria Rusu.


În altă ordine de idei, profesoara a mărturisit în emisiunea „În fața ta” de pe Digi24, că se simte mai mult decât frustrată atunci când Educația Muzicală, materia pe care o predă cu atâta pasiune în școală, este catalogată ca fiind mult importantă decât alte obiecte și că părinții au pretenția unor note mari cu eforturi minime pentru odrasle, întrucât media contează pentru admitere, iar Educația Muzicală este mai „facilă”.


Întreaga emisiune o puteți vedea aici:

 

Sursa foto: Facebook

Adauga comentariu