JOS PĂLĂRIA, COSTEL PĂTRĂȘCAN! România are un nou muzeu, Muzeul Umorului

Într-o țară plină de negativism, probleme și neajunsuri cel mai titrat caricaturist de la noi și coleg de peniță în rețeaua PRESA BUNĂ, a îndrăznit să zâmbească. Costel Pătrășcan, căci despre el este vorba, nu s-a mulțumit doar cu caricaturile care l-au consacrat. A vrut mai mult și a reușit. Recent, caricaturistul a făcut marele anunț. Muzeul Umorului s-a concretizat și, începând de ieri, are un acoperiș deasupra capului. Locul în care românii vor putea să se rupă câteva ore de cotidian, să își descrețească frunțile și să facă haz de necaz se află în Brăila, pe strada Ana Aslan nr. 27.

„Spunea un politician că desenul satiric, caricatura nu-i cultură... Ralph Waldo Emersomn spunea: “Caricatura este, adesea, cea mai adevărată istorie a timpului." Eu cred că ultima variantă este corectă...”


a scris caricaturistul în anunțul de deschidere.

 

E o performanță unică în istoria României, pentru că un astfel de muzeu nu s-a mai văzut la noi, deși se știe, românii se pricep cel mai bine să facă mișto de ei, de politicieni, de orice.


Clădirea nu va găzdui doar caricaturi, ci și cărți de umor, filme și spectacole de comedie, precum  și conferințe pe tema umorului.


Exact așa cum Pătrășcan a declarat în anunțul de deschidere a Muzeului Umorului „ar fi bine să se știe că într-un oraș trist, brăilenii vor să râdă, că într-o țară săracă românii vor muzee!”. Și așa și e!


Bravo, Costele! La mai mare!

Adauga comentariu