Joia patimilor în CL Focșani. Discuții interminabile privind acordarea unui nou ajutor financiar pentru Catedrala Ortodoxă

Apropierea Paștelui nu a îmblânzit spiritele în micul legislativ focșănean. Ședința ordinară a demarat furtunos, cu discuții aprinse pe marginea unuia dintre proiectele propuse de primar spre a fi suplimentate ordinii de zi. Este vorba despre acordarea unui nou sprijin financiar Catedralalei Ortodoxe „Naşterea Maicii Domnului şi Sfânta Cuvioasa Parascheva”, în sumă de 2 milioane de lei, bani necesari pentru continuarea lucrărilor. Lucrările continuă cu spor de câțiva ani și atât Consiliul Local cât și Consiliul Județean contribuie anual cu sume importante de bani. De această dată, consilierul liberal Alina Drumea a atras atenția că proiectul nu are toate datele necesare, iar unele sume care apar acolo nu sunt tocmai în regulă.

Ne dorim să fie cât mai repede finalizată, dar în deviz majoritatea prețurilor sunt exagerate. Îmi doresc retragerea lui de pe ordinea de zi. Consider că s-a lucrat cu sârguință și probabil sub presiune. Deocamdată să votăm ordinea de zi cu proiectele suplimentare, dar eu îmi doresc retragerea acestuia”, a spus consilierul liberal, făcând referire la faptul că montarea unui bec ajunge la 25 de lei, iar unele sume din deviz sunt dublate.

Prezent în sală, preotul paroh Florin Răuță a ținut să explice cât de cât situația. „Devizul prezentat este rest din devizul de anul trecut. Sunt bani pentru probe și ați precizat că cineva îți dă un robinet cu garanție. Dar robinetul se anexează unei centrale, care trebuie pusă în probe. Vă oferă garanție în urma unor probe. Nu s-a lucrat pe genunchi, s-a lucrat la acest deviz de la începutul lunii ianuarie și până în martie, chiar aprilie”, a ținut să precizeze preotul. Intervenții pe marginea acestui subiect au venit din toate părțile și nu neapărat în mod elegant, chiar dacă ambele tabere au făcut apel la spiritul sărbătorilor. În final, proiectul a fost introdus pe ordinea de zi și votat, în condițiile în care grupul PNL nu a participat la vot. 

Adauga comentariu