Jandarmii, polițiștii și pompierii au strâns sute de kilograme de deșeuri și gunoaie aruncate de turiști în pădure. FOTO

Angajații MAI răspund „prezent” nu doar în situații de risc, ci și în acțiuni de voluntariat. În această dimineață, jandarmii, polițiștii și pompierii vrânceni au participat la acțiunea “Let’s Do It, Romania!”, desfăşurată în mai multe locații din judeţ cu ocazia sărbătoririi la nivel mondial a Zilei Internaţionale a Curăţeniei.

La invitaţia Regiei Naţionale a Pădurilor Romsilva – Direcția Silvică Vrancea şi a Primăriei Oraşului Panciu, cadrele Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Anghel Saligny” al județului Vrancea au participat împreună cu alți voluntari la acţiunea de ecologizare „Mişcarea pentru un Mediu Curat” în zona Poiana Punga din Soveja, Cantonul 20 Dumbrăvița și orașul Panciu. 

„Pompierii vrânceni doresc să-și aducă contribuția la conștientizarea cetățenilor cu privire la importanța conservării mediului și adoptarea unui comportament responsabil în ceea ce privește protecția mediului. „ZiuaMondială a Curaţeniei” ne-a oferit prilejul să demonstrăm încă o dată că pompierii vrânceni prețuiesc natura și contribuie la protejarea ei”, au transmis reprezentanții ISU.

Și polițiștii vrânceni, prin intermediul Asociației Sportive Tomiță Lazăr, s-au alaturat campaniei de ecologizare Let's do it România. Aceștia, alaturi de voluntarii altor institutii publice au mers în Pădurea Neagră de lângă satul Rădulești - Vînatori, unde au adunat deșeurile și gunoaiele aruncate în pădure.

Tot în zona Pădurea Neagră au mers și jandarmii vrânceni. Unii dintre aceștia au renunțat la transportul cu mașina și au venit pe bicicletă, alături de polițiștii din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Vrancea, membrii comunității „Mausolee pe bicicletă” și Asociația Sportivă „Tomiță Lazar”.

Adauga comentariu