Jandarmii își sărbătoresc ziua armei alături de structurile MAI și MApN, în slujba vrâncenilor

Azi este Ziua Jandarmeriei Române, însă, față de alți ani, jandarmii vrânceni o petrec ca pe oricare altă zi de la începutul stării de urgență. Nimeni nu e „invitat” la ziua lor, ci, alături de colegii din Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Apărării Naționale, jandarmii se asigură că suntem în siguranță.

 

Jandarmeria Română aniversează astăzi 170 de ani de existență în slujba legii și a cetățenilor. Ziua de 3 aprilie 1850 marchează întemeierea Jandarmeriei Române când, printr-un ofis domnesc, domnitorul Grigore Alexandru Ghica a aprobat hotărârea Divanului obştesc, semnând "Legiuirea pentru reformarea Corpului slujitorilor în jandarmi".

 

Dacă în anii precedenți jandarmii vrânceni erau gazde primitoare pentru copii și tineri,  organizând activitatea ,,Porți Deschise” , astăzi militarii în uniformă bleu jandarm își aniversează ziua armei în sprijinul cetățenilor, prin asigurarea măsurilor de ordine și siguranță publică, alături de polițiști, militari din cadrul MApN și polițiști locali, pentru punerea în aplicare a măsurilor de combatere a răspândirii virusului COVID 19.

Vom păstra doar în suflet bucuria acestui moment festiv, contribuind cu întreg efectivul disponibil la misiunile de stopare a pandemiei, împreună cu celelalte autorități publice implicate în acest efort comun.

LA MULȚI ANI, JANDARMERIA ROMÂNĂ! LA MULȚI ANI JANDARMI VRÂNCENI!”.

Adauga comentariu