Jandarmii din provincia europeană Vrancea au fost la datorie și în 2018, lucru care s-a văzut cu ochiul liber!

Inspectoratul de Jandarmi Vrancea s-a întrunit într-un cadru festiv pentru prezentarea activității pe anul 2018. La evenimentul desfășurat la Cercul Militar Focșani a fost prezent prim-adjunctul inspectorului general al Jandarmeriei  Române, colonelul Gheorghe Sebastian Cucoș.

Potrivit datelor prezentate, pe parcursul anului 2018 jandarmii vrânceni au sesizat organelor de cercetare penală 168 de infracțiuni (cu 52,72% mai multe decât în anul precedent), în urma acestora fiind depistați 149 de autori. Împreună cu poliția, jandarmeria vrânceană a acționat pentru menținerea ordinii publice, fiind sesizate peste 300 de infracțiuni concretizate cu prinderea a mai bine de două sute de autori.

Pe parcursul anului 2018, jandarmii vrânceni au îndeplinit 275 de misiuni de menținere a ordinii publice la manifestări sportive, 209 la cele cultural-artistice și opt misiuni  executate pe timpul vizitelor oficiale la noi în județ. În ansamblu, pe segmentul ordinii publice, IJJ Vrancea a acționat cu 13.876 jandarmi în 6.534 de misiuni.

În ceea ce privește intervențiile pentru căutarea și salvarea persoanelor aflate în dificultate pe munte, jandarmii au trecut pe răboj trei astfel de misiuni. Trebuie amintită aici acțiunea de la începutul lunii martie, atunci când militarii au intervenit pentru salvarea a două grupuri de turiști (29 de persoane) surprinse de avalanșă în Cheile Tișiței.

Deși n-am fi crezut, jandarmii din provincia europeană Vrancea au organizat și executat 140 de acțiuni pe linie de protecție antiteroristă, folosind în acest scop 746 de militari. De asemenea, personalul însărcinat cu paza și protecția transporturilor speciale a dus la bun sfârșit 47 de misiuni, aproape de trei ori mai multe decât în 2017.

Inspectoratul de Jandarmi Vrancea se consideră mulțumit de fondurile alocate în 2018, bugetul de anul trecut fiind cu 24% mai mare decât în 2017. Mai mult, în 2018 jandarmii județeni și-au îmbunătățit parcul auto cu șase vehicule, două la mâna a doua, primite de la Prefectură, și alte patru (Dacia Duster, ne-am dat dracu!) prima „ca cadou” (sic!) din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei. La acestea s-au mai adăugat un autoturism Ford (8+1 locuri) și două ATV-uri pentru jandarmii montani, autovehicule achiziționate din fonduri bugetare, evident.

Conform rezultatelor prezentate de colonelul Babiș, jandarmii vrânceni pot fi mândri. Toți invitații oficiali au mulțumit militarilor pentru misiunile îndeplinite în folosul instituțiilor publice și, pe cale de consecință, al cetățenilor județului Vrancea. „2018 a fost anul în care am sărbătorit Centenarul Marii Uniri și în acest context s-au desfășurat numeroase acțiuni care s-au adăugat sarcinilor dumneavoastră zilnice cu un rezultat deosebit de onorant pentru dumneavoastră” a spus prefectul județului, Sorin Hornea.

 

Adauga comentariu