Ion Oprea, liberalul din CJ Vrancea care suferă de anemie politică

Liberalul Ion Oprea se află la primul său mandat de consilier județean, numărându-se printre ultimele „achiziții” ale PNL Vrancea. De profesie medic, Ion Oprea a intrat în politică din 2016, atunci când a fost trecut pe listele de candidați pentru Consiliul Județean Vrancea și, respectiv, consilieri județeni.

Ion Oprea deține două cabinete, în calitate de medic de familie, în localitățile Garoafa și Andreiașu, precum și un teren agricol în Andreiașu de Sus (5.000 de metri pătrați), cumpărat în 2010. Consilierul mai are un autoturism de teren, Suzuki Vitara – fabricației 1996, mașină pe care bănuim că o folosește pe terenurile accidentate din localitățile unde-și practică meseria.

Veniturile sale din anul 2016 se compun din salariul de medic 125.755 de lei, plătit de CJAS Vrancea, un al doilea salariu de 5.579 de lei, în baza unei convenții cu o clinică privată și indemnizația de consilier județean care nu e trecută pe declarația de avere.

În raportul său de activitate pentru perioada iunie – decembrie 2016, Ion Olteanu subliniază prezența sa le ședințele de plen, unde a „solicitat explicații cu privire la unele nelămuriri” dar și participarea, alături de colegii liberali, la dezbateri „privind problemele cetățenilor județului Vrancea”. Preocupat de grijile vrâncenilor, Ion Oprea a bătut cu pasul și mașina mai multe localități, mai ales în zonele de munte, unde a avut întâlniri cu localnicii, cu medicii și cu oamenii de afaceri, cărora le-a ascultat păsurile, îndrumându-i, pe cei care aveau nevoie, către instituțiile abilitate (pe bune, nu?)

În ansamblu, raportul de activitate este subțirel și plin de gargară de politician abia intrat în pâine. E drept că liberalul nici nu a prea avut timp să-și pună la bătaie talentele ascunse dar nici nu a excelat în prima perioadă de mandat. De fapt, cu mici excepții, bătălia din opoziție este dusă de cei cu mai multă experiență politică, obișnuiți cu lupta de „gherilă” din consiliul județean. Dacă pe consilierii PSD îi înțelegem, că ăia n-au încotro, nu-i înțelegem pe cei care zic că vor să schimbe ceva dar stau cu mâinile în buzunarele de la spate ale pantalonilor. Mai multă mișcare, fraților! De trăncănit prin campaniile electorale s-a săturat, până la refuz, toată lumea. E lesne să încropești pe genunchi un raport de activitate și mai anevoie să reprezinți, cu adevărat cetățenii. Până la urmă, un politician trebuie să-și asume și scuipatul pe obraz și strângerea sinceră de mână. Că doar pentru asta sunteți acolo, nu?

Sursa Foto: Facebook

Adauga comentariu