Investitorii danezi urcă Vrancea pe primele locuri din țară în domeniul creșterii porcinelor

Creșterea porcinelor este un segment al economiei județului nostru în care își desfășoară activitatea 21 de societăți, ce reprezintă 0,09% din totalul celor existente în Vrancea. Cele 21 de companii au împreună o cifră de afaceri estimată la peste o sută de milioane euro (5,27% din total pe județ) și un profit care atinge 5,2 milioane euro (3,49% din cel realizat per total în Vrancea. Cele 21 de firme au creat 392 de locuri de muncă, asta însemnând 1,09% din toți angajații județului nostru.


Luând în considerare cifra de afaceri, într-un top 5 al societăților de profil, primele trei locuri sunt ocupate de companii controlate de oameni de afaceri danezi. Astfel, pe primul loc se află DEGARO SRL cu 31 milioane de euro, pe locul al doilea – PREMIUM PORC NEGRENI SRL cu o cifră de 21,1 milioane euro și pe locul al treilea PREMIUM PORC SRL, cu 14,4 milioane euro.


Ultimele locuri aparțin CONSINTERFIN SRL (locul patru) din Slobozia Ciorăști a cărei cifră de afaceri depășește cu puțin 14 milioane de euro și PREMIUM PORC SIBIU SRL cu 9 miliona ede euro.


După numărul de angajați, DEGARO SRL domină piața de profil cu 115 angajați, urmată de PREMIUM PORC (70 de angajați), PREMIUM PORC SIBIU (49 de angajați), CONSINTERFIN (43 salariați) și OLSUIN (43 de oameni).


Profitul înregistrat la finalul anului trecut atestă faptul că investitorii danezi știu să facă bani. Astfel, cel mai mare venit l-a avut PREMIUM PORC NEGRENI SRL, firmă care a reușit să încheie anul cu 2,5 milioane euro în buzunare, locul al doilea aparținând CONSINTERFIN, companie ce a rămas cu 1,1 milioane euro.


Pe locul al treilea stă DEGARO SRL, companie ce a obținut la sfârșitul anului trecut 816.057 euro, locul al patrulea fiind deținut de BONIMAR PROD SRL (Măicănești), cu 234.941 euro, urmată de STEMARADI SRL, cu sediul social în Gologanu, ce strâns 175.533 euro.


Judecând după numărul agenților economici care se ocupă cu creșterea porcinelor, Vrancea se clasează a noua pe țară, clasamentul fiind dominat de Sălaj (35 de companii), București (33 de companii) și Ilfov (31 de companii). După cifra de afaceri, Vrancea ocupă un binemeritat loc doi, cu 101,5 milioane euro, după „fruncea” clasamentului, județul Timiș (213,8 milioane euro). Județul nostru este urmat de Argeș (49,4 milioane euro), Ilfov (40,4 milioane euro) și Brăila (33,9 milioane euro).


Locul al doilea pe țară îl ocupă Vrancea și în ceea ce privește numărul de angajați (392), după același județ Timiș în care lucrează nu mai puțin de 1.244 de oameni. Vrancea este urmată de Argeș (346 de angajați), Ilfov (330) și Brăila (322). Județul nostru intră în topul primelor cinci din țară și în ceea ce privește profitul net înregistrat la finalul lui 2018. De data aceasta pe locul al treilea (cu 5,2 milioane euro), după Brăila (10,8 milioane euro) și Timiș (7,9 milioane euro) și deasupra județului Neamț (4,6 milioane euro) și a județului Argeș (3,9 milioane euro).

 

Sursa: topfirme.com

 

Adauga comentariu