Investiții impresionante la Vintileasca! Consiliul local extinde căminul cultural cu 60 de mii de coco! O fi bine?

Viceprimarul comunei Vintileasca, gospodarul Tudorel Vîlcociu, pune la cale construcții epice la căminul cultural din comună. Mai precis, vice-edilul are în vedere lucrări privind (nota bene!) amenajarea exterioară a lăcașului de cultură din localitate. Ei bine, pentru acest obiectiv, consiliul local a alocat cu mărinimie suma de 272.639 de lei, adică 57.529de euro(!).


Nu am aflat cum vor autoritățile locale să extindă  căminul cultural, însă a am reușit să aflăm câte ceva despre societatea care va executa lucrările. Așadar, FEROHOME DESIGN SRL a primit prin încredințare directă contractul amintit, contract care este, așa cum veți vedea, o adevărată binecuvântare pentru firma „câștigătoare”.


Ce am aflat: FEROHOME DESIGN aparține lui Lucian Chiriac. Societatea a fost înființată de abia în ianuarie 2014 și are sediul social în Focșani. Domeniul de activitate în care activează compania este „fabricarea de construcții metalice și părți componente ale structurilor metalice” însă domeniul principal este „comerțul cu amănuntul al articolelor de fierărie, al articolelor din sticlă și a celor pentru vopsit în magazine specializate”.


De la înființare (2014), FEROHOME DESIGN a avut o evoluție de-a dreptul dramatică. Dacă în 2015 a reușit să se mențină pe linia de plutire, reușind ca profitul (mic de altfel) de 38.008 lei să acopere datoriile, cifrate la 10.789 lei, altfel a stat treaba în anii următori. 2016 și 2017 sunt „daune totale” pentru patronat. În 2017 anul se încheie cu o cifră de afaceri de 197.854 lei, un profit de minus 41.578 lei, creanțe de 74.000 lei și capitaluriproprii de minus 22.360 lei.


Stăm și ne întrebăm ce extinderi sunt necesare la clădirea căminului cultural, lucrări care să coste aproape 60.000 de euro, bani care nu provin din fonduri europene? Câtă dragoste de cultură poți avea, doar ca să pui la bătaie o sumă din care ai putea repara casele din jumătate de comună? Ei, ăsta rămâne, deocamdată, secretul administrației locale.

 

Comentarii

ion ion

08.02.2019 23:22

Pai o fi o intamplare si faptul ca seful politiei locale Alexandrescu este din zona,iar tatal acestuia ,Doctorul Alexandrescu,care acum este decedat,a fost medic de familie in Vintileasca de peste 30 de ani.

Adauga comentariu