A intrat spiritul Sărbătorilor în consilierii locali. Ședință fără țipete și jigniri, dar cu multe abțineri. Focșaniul cinstește memoria eroilor (și) cu 160 de stilouri!

Probabil că apropierea Sărbătorilor de iarnă i-a făcut mai buni și mai înțelepți pe ai noștri consilieri, votați să ne reprezinte interesele în Consiliul Local Focșani. Atâta liniște nu a mai fost în ședințele de Consiliu Local Focșani de mult timp, nu doar în ceea ce privește lipsa (aproape) totală a tonului ridicat, dar și a dezbaterilor. La marea majoritate a proiectelor s-a trecut direct la vot, însă aceasta nu înseamnă că votul a fost unanim. Acolo unde adoptarea proiectului depindea de votul celor 8 consilieri liberali și a consilierului UNPR Costel Bîrsan s-a întâmplat ceea ce era de așteptat: doar grupul PSD a votat „pentru”, restul s-au abținut. Grupul PNL s-a abținut și la proiectul privind alocarea sumei de 200 de mii de lei pentru 24 ianuarie, mai ales după ce discuția a ajuns la... stilouri.

Consilierul PSD Alexandru Nistoroiu a fost cel „desemnat” să își asume un amendament la acest proiect. Dar, asemenea vicelui Ionuț Mersoiu, și Nistoroiu s-a încurcat inclusiv când a venit vremea să își citească de pe foaie „propriul” amendament. Una peste alta, Nistoroiu a „propus” învârtirea unor sume pentru diverse cheltuieli, printre care și cumpărarea unor materiale promoționale. „Ar trebui să fim un pic mai practici. Ar trebui să luam exemplul orașelor din Vestul țării. Cei din Vest aruncă bani pragmatic, în dezvoltare. Eu propun să facem același lucru, dar pe o sumă mai mică. Haideți să alocăm 100 mii lei, iar restul în alte proiecte”, a propus consilierul liberal Nicu Tănase, ca amendament.

Primarul a avut replică, dar înainte de aceasta și consilierul liberal Ana Maria Dimitriu a dorit să știe dacă a înțeles corect suma alocată pentru „stilouri și alte materiale promoționale”, în condițiile în care, la un calcul simplu ieșea suma de 437,5 lei plătită pe un stilou! „Luăm modelul Guvernului Dăncilă care a alocat pe o agendă 750 lei”, a remarcat Ana Maria Dimitriu.

Demonstrăm că nu știm să respectăm memoria eroilor care au marcat evoluția României, ani care s-au scurs degeaba pentru unii. Am vrut să marcăm așa cum se cuvine... E o serie limitată de 160 de stilouri. Dacă luam monede sau alte chestiuni probabil nu aveau utilitate. Aceste stilouri le vom oferi celor care vor fi stabiliți în zilele următoare”, a replicat primarul Cristi Valentin Misăilă, subliniind că stilourile vor fi replica celui cu care Alexandru Ioan Cuza a semnat pactul de la Focșani. „Am studiat piața, dar e un preț care să merite un asemenea eveniment”, a subliniat primarul.

Aici nu e vorba că nu respectăm memoria eroilor, aici alocăm o sumă de bani, care din punctul nostru de vedere e cam mare”, a atras atenția încă o dată consilierul Cornel Gheoca asupra punctului de vedere al grupului PNL. Una peste alta, chiar cu abținerile acestui grup, proiectul a fost votat. Aceasta înseamnă că vom avea stilouri de toți banii la Focșani, iar eroii noștri cu siguranță sunt mândri de aceasta!

Adauga comentariu