Instanța a decis ca bătrânul focșănean bătut cu bestialitate în primăvară la Brașov să fie despăgubit de agresori cu 5.000 de euro. Cei doi bătăuși, condamnați la închisoare cu executare

Judecătorii au dat o primă soluție în cazul focșăneanului bătut fără milă la Brașov de doi tineri: despăgubiri pentru partea vătămată și ani de pușcărie pentru agresori. Fapta a avut loc în martie anul acesta, iar cercetarea s-a desfășurat extrem de rapid. Toată întâmplarea a fost înregistrată pe camerele de supraveghere, astfel că, în ciuda faptului că bătăușii nu au recunoscut nimic, au fost emise mandate de arestare preventivă chiar a doua zi. Chiar și rechizitoriul a fost trimis rapid în instanță, unde s-a luat o primă decizie în vară, când judecătorul a concluzionat că cercetarea s-a făcut ca la carte. Acum a venit și condamnarea:

Ieri, Adrian Ceplinsche (18 ani) și Mircea Mihai Constantin (23 ani) și-a primit prima sentință. Cei doi l-au bătut pe bătrânul de 64 de ani într-un pasaj, l-au împins pe scări și au continuat să îl lovească cu pumnii și picioarele chiar și după ce acesta a leșinat. Focșăneanul a fost îngrijit și ajutat în primă fază de cadrele medicale de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov, iar ulterior medicul Vasi Rădulescu a inițiat o acțiune pe Facebook, în cadrul căreia s-au făcut donații de câteva mii de euro. Ulterior, pentru focșănean s-a construit o casă în Bihor, unde este îngrijit cum trebuie, în condițiile în care nu mai avea pe nimeni și muncea ocazional.  

Fapta care a șocat o țară întreagă a fost tratată ca o glumă de cei doi agresori. Nici măcar în fața instanței nu au recunoscut că ar avea vreo vină. Cu toate acestea, condamnarea a fost cât se poate de serioasă: „Respinge cererile de schimbare a încadrării juridice formulate de inculpaţi. Condamnă inculpatul CEPLINSCHE ADRIAN, la pedeapsa 6 ani, 1 lună şi 10 zile închisoare şi 5 ani interzicerea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice și de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a deţine, purta şi folosi orice categorie de arme. Condamnă inculpatul MIRCEA MIHAI CONSTANTIN, la pedeapsa de 5 ani închisoare şi 5 ani interzicerea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice și de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat pentru comiterea infracţiunii de omor în forma tentativei. Dispune prelevarea de probe biologice de la inculpați și includerea profilului lor genetic în baza de date S.N.D.G.J. ... achită inculpaţii Ceplinsche Adrian şi Mircea Mihai Constantin pentru infracţiunea de „tulburare a ordinii şi liniştii publice”. Dispune obligarea inculpaților, în solidar, la plata către partea civilă Spitalul Judeţean Braşov a sumei de 10.584 lei, cu titlu de prestaţii medicale acordate victimei şi la plata către partea civilă Dumitru Neculai a contravalorii în lei la data plăţii a sumei de 5.000 euro, cu titlu de daune morale. Respinge restul pretenţiilor formulate de partea civilă Dumitru Neculai”.

Adauga comentariu