Inspectoratul Școlar Vrancea merită condus de distinsul pedagog Marius Chicoș Rostogan! Pe această cale îi solicităm lui Marian Oprișan să facă diligențele necesare!

Este clar, Vrancea este unul dintre județele „cele mai deosebite” din România. Deosebit în sensul lipsei de comunicare de care dau dovadă insituțiile adevăratului stat paralel. Cu mici excepții, toți funcționarii publici, purtătorii de cuvânt sau cei delegați să poarte vorbele spre presă au câte un morcov înfipt adânc în cur când vine vorba să stea de vorbă cu jurnaliștii. Indiferent de informație, chiar și una banală, toată lumea se ferește să dea detalii de frică să nu ia castane pe filieră directă. Cât privește șefii de instituții, dacă pot fi vagi, atunci nu te mai aștepta să obții ceva, pentru că este pierdere de vreme.


Caz concret: Inspectoratul Școlar Județean Vrancea. Nu o dată am scris despre opacitatea unei instituții populată 95% cu intelectuali. Informațiile ajung cu greutate, poate cu excepția datelor matematice referitoare la rezultatele vreunui concurs sau olimpiade, evident sub forma tradiționalului comunicat de presă anost. Transparența acestei instituții nu trece de secretariat, acolo unde afli doar că inspectorul general e ocupat, adjunctul se află pe teren iar purtătorul de cuvânt se uită la „Missing in action 3”.


Am aflat că Ministerul Educației a trimis o adresă tuturor inspectoratelor județene din țară, adresă prin care se solicită un răspuns concret în legătură cu necesitatea modificării orarului în școlile care se vor transforma în secții de votare. Cum era și firesc, am contactat inspectoratul județean pentru a cere detalii, însă ne-am izbit de zidul obișnuit.


 Șeful instituției, Lauriana Ailincuței, are probleme de sănătate iar adjunctul, profesorul de sport Aurel Șelaru, nu-și vede capul dintre urechi de treabă. Consfătuiri, ședințe, întruniri... sunt tot atâtea obstacole insurmontabile de a răspunde la telefon sau pentru a discuta tete-a-tete cu ziariștii (în rest are foarte multe de spus la ziarul de partid). În fine, noul uns ca purtător de cuvânt, profesorul Tamara Mocanca, nu s-a acomodat cu proaspătul job și consideră că telefonul de serviciu are aceeași destinație cu bibeloul pește de pe televizor: să te uiți la el. Galeș și cu lacrimi în ochi!


Instituția Prefectului nu deține nici o informație oficială (cum oare ar putea?). Tot ce am aflat a fost la nivel de zvon și răspândac. Mai mult, am auzit pe surse că unii dintre prefecții din țară, care au încercat să se „implice” în chestiunea orarelor școlare în zilele ante și post referendum au fost apostrofați pe linie directă că-și bagă nasul unde nu le fierbe oala. Așa că și al nostru a pus capacul!


Așadar, la IȘJ Vrancea e nasulie când vine vorba de comunicare. Aceasta este pusă pe roți la momentul oportun, în slujba și folosul aparatului de partid și de stat. Că este o instituție politizată până la femeia de serviciu, o știe toată lumea, dar să te comporți ca pe vremea ilustrului premier Năstase, e prea de tot! Nu încheiem înainte de a-i adresa purtătorului de cuvânt al IȘJ, doamna Tamara Mocanca, cât de oficial ne stă în putință, rugămintea de a răspunde la telefonul de serviciu, întrucât de-aia îndeplinește această funcție!

 

Comentarii

mamamia

03.10.2018 18:17

Doamna Ailincutei este atat de bolnava incat nu a aparut la ISJ de vreo luna de zile.  Este intr-un concediu prelungit. Doar ca, atunci cand sunt sedinte ale Consiliului Local, doamnei in cauza ii trece orice urma de boala​ si apare in prim-plan in filmarile sedintelor. Frumos, nu? 

mamamia

06.10.2018 22:23

Sefa ISJ-ului a intrat in concediu medical de o luna de zile, ca sa nu poata veni d-l Cristea pe postul pe care l-a castigat in instanta.Dar la sedintele CL-ului este prima! Chiar nu se sesizeaza nimeni? D-l Cristea a castigat procesul de aproape o luna de zile si nu-si poate ocupa locul!!!!

Adauga comentariu