Inspectoratul de Jandarmi Vrancea își va reînnoi drapelul de luptă al unității. Steagul, o chintesență a patriotismului militarilor albaștri din Vrancea, va costa aproape 3.000 de euro!

Inspectoratului de Jandarmi Vrancea îi va fâlfâi un nou drapel de luptă pe deasupra capetelor încaschetate ale mândrilor jandari. Drapelul, la vederea căruia inimile militarilor vor tresălta destoinic, va costa 13.529 de lei, adică aproape 3.000 de euro. În caietul de sarcini, întocmit de ofițerul specialist I, locotenent colonelul Maria Cazacu și verificat de șeful Serviciului logistic, locotenent colonelul Cristinel Mija, se arată cu mândrie nedisimulată destinația viitoarei flamuri de luptă, menită să devină simbolul onoarei, vitejiei și gloriei militare.


„Drapelul de luptă al unității este destinat folosirii la activitățile specifice Inspectoratului de Jandarmi Județean Vrancea ,General Eracle Nicoleanu, ca simbol al onoarei, vitejiei și gloriei militare. Prin drapelul de luptă se evocă trecutul glorios de luptă al poporului român pentru libertatea națională, precum și pentru tradițiile de luptă ale unității, amintind fiecărui militar datoria sfântă de a servi cu credință patria, de a apăra cu orice preț unitatea, suveranitatea și independența României”, se arată în caietul de sarcini.


Emoționante cuvinte care cad cum nu se poate mai bine acum, când pe Facebook tocmai se anunță noi proteste în Piața Victoriei din București, la exact o lună de la manifestările anterioare. Cu toții am văzut atunci, unii la televizor, alții pe propria piele, onoarea, vitejia și gloria militară de care au făcut dovadă bravii jandarmi. Cu fiecare pulan dat peste scăfârlie, cu fiece jet de gaz lacrimogen slobozit între felinare și bocanc împlântat, suav, printre coaste, am rememorat cu toții trecutul glorios de luptă al poporului român.


Mai mult ca oricând, tunul de apă îndreptat eroic către mulțimea adunată în Piața Victoriei a făcut să tresalte inimi de viteji înzăuați, trezind în sufletul fiecărui jandarm datoria de a servi patria și, implicit, libertatea națională... ceea ce au și făcut! Practic, evenimentele din urmă cu o lună au fost un fel de asalt al Plevnei la scară redusă, o Griviță în care inamicii fără fesuri erau tineri, femei și bătrâni.


Revenind la drapelul IJJ Vrancea, acesta va fi 100% din mătase naturală, fiind însoțit de o husă specială, șapte perechi de mănuși și tot atâtea eșarfe pentru militarii din gardă. Nu în ultimul rând, flamura va fi personalizată, purtând inscripția „Inspectoratul de Jandarmi Județean Vrancea”.

 

Adauga comentariu