(In)semne pentru Anul cărții: semne de carte lucrate manual de 7 bibliotecare vrâncene au fost trimise Federației Internaționale a Asociațiilor și Instituțiilor de Biblioteci, ca apreciere pentru susținerea profesiei

Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea şi filiala ANBPR Vrancea marchează într-un fel aparte cei 25 de ani de la lansarea Manifestului pentru bibliotecile publice. Ca urmare a acestui Manifest lansat de UNESCO, în deplin acord cu principiile IFLA (Federaţia Internaţională a Asociaţiilor de Biblioteci şi Bibliotecari), biblioteca publică era recunoscută ca „forță vie pentru educație, cultură și informare, agent esențial în încurajarea păcii și bunăstării spirituale”. Și, în semn de apreciere, Biblioteca Judeţeană și ANBPR Vrancea au ținut să transmită mulțumiri conducerii IFLA pentru susținere, „pentru ca bibliotecile să fie un partener sigur şi puternic în dezvoltarea comunităţilor pe care le reprezintă”.

Iniţiatorii mesajului, Oana-Raluca Boian, directorul Bibliotecii Judeţene Vrancea și, Cristina Maria Olaru, preşedintele Filialei Vrancea a ANBPR, şi bibl.dr. Teodora Fântînaru, alături de iniţiatoarea proiectului, transmit cu acest prilej cele mai calde felicitări tuturor bibliotecarilor din judeţul Vrancea, din ţara noastră şi de oriunde, pentru munca şi dedicarea lor continuă, exprimându-şi convingerea că prin solidaritate culturală şi prin asumarea valorilor comunitare şi universale atribuite Cărţii şi Bibliotecii, vom putea construi, printr-un continuu misionarism cultural, mai ales pentru generaţiile care vin, o lume mai adaptată realităţilor, mai sigură informaţional, o lume mai bună!”, au transmis reprezentanții bibliotecii.

Mesajul este însoţit de daruri din suflet: semne de carte dedicate Anului cărţii în România, lucrate manual de bibliotecarele Dana Atanasiu, Adriana Bran, Alina Chiriac, Liliana Cristea, Roxana Făcăoaru, Florentina Mihalache, Mihaela Onu, membre ale Filialei ANBPR Vrancea.

Proiectul cu semnele de carte a început sub titlul -  (In)semne pentru Anul cărții - odată cu Târgul de carte de anul acesta, iar colegele noastre au lucrat cu plăcere și creativitate fiecare semn în parte. Astăzi dimineață semnele noastre de carte au plecat la Federația Internațională a Asociațiilor și Instituțiilor de Biblioteci (IFLA) pentru marcarea a 25 de ani de la publicarea Manifestului pentru Biblioteci Publice. Ne dorim ca la primăvară, de Ziua Bibliotecarului, să revenim cu acest proiect”, ne-au explicat reprezentanții bibliotecii.

Adauga comentariu