Insectele nu mai sunt urmărite cu elicopterul, ci sunt băgate în ceață. Autoritățile fugăresc țânțarii cu alți 15.000 de euro

Alți 15.000 de euro se investește în dezinsecția din Focșani, după cele două acțiuni din aprilie și iunie, pentru care Direcția de Dezvoltare Servicii Publice Focșani a plătit peste 30.000 de euro. Ieri, DDSP ne anunța că începe dezinsecția, iar până pe 5 iulie - în intervalul orar 21:00 - 05:00 - vor fi vânate insectele din parcuri, spații verzi și cimitire. Ar trebui să funcționeze, sperăm noi, dat fiind că luna aceasta DDSP a avut două încredințări directe pentru substanța K-Othrine Profi Ec 250.

Pe 14 și 20 iunie, Direcția de Dezvoltare a dat către PestControl Expert SRL suma de aproximativ 4.900 de euro, prin două încredințări directe distincte, iar societatea din București a promis că produsul ei este cel mai bun. Substanța se livrează însă concentrată și trebuie îndoită cu apă, așa că depinde de mulți factori cum se va menține echilibrul „faunei pișcătoare” din municipiu. DDSP ar urma să aplice tratamente „sub formă ceață termică (“ceață caldă”, thermal fogging) pentru combaterea insectelor zburătoare - în exterior, ... prin pulverizare grosieră (aplicare reziduală) - pentru insecte zburătoare”.

Aceasta nu a fost însă singura substanță cu care s-a aprovizionat Direcția de Dezvoltare. Ieri, aceeași societate a primit un contract direct în valoare de 10.113,86 euro pentru livrarea unui alt insecticid - Solfac Trio EC 200, „cu spectru larg de acțiune, foarte eficace împotriva insectelor zburătoare și târâtoare. Este biodegradabil, nu pătează, nu lasa urme vizibile după aplicare și nu este inflamabil. Manifestă o eficacitate deosebită împotriva insectelor zburătoare și târâtoare fiind indicat pentru combaterea lor în orice mediu, industrial, casnic sau public”, se arată în descriere.

Adauga comentariu