Inițiativele liberalilor din CJ Vrancea sunt blocate sistematic de majoritatea PSD+ALDE. Cristinel Irimia: „opiniile exprimate au fost ignorate de majoritate, inclusiv de Marian Oprișan!”

Deși nu dețin majoritatea în consiliul județean, liberalii au totuși mai multe de spus decât colegii social-democrați, deși aceștia își pot asuma inițiativele legislative votate pe bandă rulantă. Până la urmă, PSD+ALDE au „pâinea și cuțitul” și ar putea, măcar din când în când, de dragul democrației pe care o laudă, să aplece urechea și la alte opinii decât cele ale lor, mă rog, ale președintelui CJ Vrancea. În loc de asta, combat cu ardoare, cu miștouri prăfuite și ironii de maidan orice intervenție ori sugestie venită din partea opoziției. Dacă nu și-au dat seama până acum, îi anunțăm noi: nimeni nu este infailibil!


Liberalul Cristinel Irimia și-a făcut public, pentru a doua oară, raportul de activitate din postura de consilier județean. Încă de la începutul documentului, politicianul atrage atenția asupra politicii de gestionare a banilor publici dusă de administrația județeană și de lipsa de transparență a acesteia: „o administrare eficientă a banului public ne este echivalentă cu risipirea fondurilor bugetare. Am solicitat mereu transparență decizională în ceea ce privește activitatea CJ Vrancea”.


Printre obiectivele și domeniile de interes ale consilierului liberal se numără și proiectele cu fonduri europene care, în opinia sa, nu sunt abordate într-un mod profesionist. Mai mult, Cristinel Irimia consideră că risipa banului public a trecut deja pragul de deserviciu adus întregii comunități a județului, atrăgând atenția că toate cheltuielile exorbitante pe tot felul de manifestări cu iz electoral nu pot fi justificate în fața unei analize decente și de bun simț. Politicianul consideră că refacerea drumurilor județene, construirea unui stadion și susținerea sportului județean prin alocarea de fonduri ar trebui să reprezinte puncte importane pe agenda administației județene.


Lista proiectelor de hotărâre sprijinite și asumate de consilierul Cristinel Irimia este destul de lungă. Printre acestea se numără susținerea căminului de bătrâni de la Mărășești, subiect pe care l-am tratat și noi cu ceva timp în urmă, publicarea tuturor informațiilor publice pe site-ul CJ, ridicarea unui monument care să amintească de vrâncenii care au murit în afara granițelor țării sau formarea unui grup de lucru din care să facă parte toți consilierii până în 35 de ani, grup destinat organizării unei platforme de dezbateri pe probleme de tineret.


Elaborarea bugetului a fost și în acest an o veritabilă piatră de moară legată de picioarele opoziției. Așa cum se știe, acesta a fost aprobat de majoritatea PSD+ALDE fără să se țină seama de amendamentele și sugestiile opoziției, fapt care a fost sesizat de Cristinel Irimia în raportul său de activitate: „am încercat să contribui prin intervențiile și amendamentele propuse colegilor din PSD și ALDE însă, din păcate, majoritatea politică nu a fost de acord cu propunerile făcute. Totodată am încercat să-mi aduc contribuția și la alte proiecte prezentate în plen, însă opiniile pe care le-am exprimat au fost ignorate de majoritate, inclusiv de președintele consiliului județean”.

Cu toate piedicile inerente unui politician aflat în opoziție, lui Cristinel Irimia pare să-i meargă bine. În comparație cu anul trecut, în declarația sa de avere au răsărit mai multe bunuri: un intravilan de 100 metri pătrați aferent locuinței, o casă și o garsonieră, toate în Focșani și cumpărate pe parcursul anului trecut. Pe de altă parte, consilierul a rămas credincios mașinii sale, o Skoda Fabia, pe care o conduce de ceva vreme, și a obținut 27.600 de euro în urma vânzării unui teren intravilan. De asemenea, liberalul are datorii de 370.000 lei la bancă și 88.185 lei – credit ANL. În declarație figurează și suma de 8.000 de euro, primită din donații și evenimente de familie.


În 2017, veniturile politicianului au provenit din dividende – 20.000 de lei și salariu – 893 lei, de la societatea pe care o deține, 6.381 lei – indemnizație de consilier senatorial și 9.655 lei – retribuția primită de la consiliul județean.

 

 

 

Adauga comentariu