Independența face casă bună cu pumnul în gură? Consilierul Gongu nu are doar pretenția ca știrile negative despre domnia sa să nu existe, ci visează la cenzurarea celor care dau share postărilor de acest gen pe Facebook!

Stima noastră și mândria, Emi Gongu... România! Probabil așa și-ar dori consilierul Emanuel Gongu să audă non-stop, numai că... ghinion! Unii văd dincolo de poleială și da, în ciuda lucrurilor bune pe care consilierul local independent chiar le face, nimeni nu e perfect. Ieri scriam despre minciuni, asumat, știut fiind că Emanuel Gongu e departe de a fi un om cerebral și echilibrat. Chiar și așa, niciodată nu vom trece cu vederea derapajele nimănui, iar amenințările ne lasă reci (la figurat, nu la propriu). Ei bine, domnul Gongu a întrecut orice limită. Pe lângă telefoanele către redacție și jignirile de la care nu se dă în lături niciodată, domnul Gongu a trecut la un nivel „superior”. Nu, ieri nu mi-a mai terorizat prietenii cu întrebări de doi lei referitoare la mine, ci a a dat telefoane celor care au „îndrăznit” să dea share acestui material. Cum își permite cineva să zică ceva de rău de marele Emanuel Gongu? Ori ni s-a urcat democrația la cap?

Culmea, s-a nimerit ca la celălalt capăt al firului să îi răspundă un membru al Consiliului Baroului Vrancea, un avocat cu acte, care a dat examen de intrare în profesie și plătește dări către stat. Iar atunci când Gongu a început să abereze că articolul subsemnatei este o minciună, doamna avocat a încercat să îi explice că a greșit „adrisantul”. Practic, minciunile și le poate răspândi în altă parte, nu unui avocat care și-a asumat sesizarea penală la adresa lui Gongu. Pentru că da, Emanuel Gongu se crede avocat. Nu doar că se crede în imaginația sa, ci chiar reprezintă diverse persoane în dosare, ilegal. Ce a făcut Gongu atunci când a văzut că „argumentele” sale nu au rezultatul pe care și-l dorea? A purces și i-a dat un review doamnei pe pagina de avocat, unde a scris că dumneaei nu este atentă la nevoile clienților. Ce nu știe Gongu, că nu are de unde ști, e că doamna chiar e un avocat bun, respectat. Nu că l-ar interesa pe Gongu, dar doamna avocat face (și) voluntariat pentru femeile agresate, pentru copiii aflați într-o situație sensibilă. Este un profesionist, cu alte cuvinte. Care își face meseria cum trebuie și, mai ales, postează ce vrea dumneaei pe Facebookul personal.

Ei bine, multe nu înțelege domnul Emanuel Gongu. De pildă, nu înțelege cu niciun chip ce e aia o semnătură pe un articol de presă. Domnule Gongu, eu îmi asum când zic sau când fac ceva. Articolul nu este scris de colegul meu, ci de mine. Nimeni nu a fost plătit de PNL, conspirațiile sunt numai în capul dumneavoastră. Eu nu accept valize cu bani pentru favoruri, sunt plătită lunar pentru ceea ce scriu, de către angajatorul meu. Că unora nu le pică bine ce semnez, asta e o altă discuție. Dar eu răspund din punct de vedere profesional doar în fața unui om! Nu mint, nu înșel. Nici măcar încrederea cuiva. Asta sunt, așa mă cheamă! Și da, sunt din Mărășești, dar sunt româncă, apropo de elucubrațiile dumneavoastră la adresa mea. Nu că ar fi o problemă dacă aș fi, cu adevărat, țigancă...

Adauga comentariu