Incident la Cîrligele. Secretarul primăriei este acuzat că a bruscat doi membri din secțiile de votare. „Să vă luați banii de la PNL”

Secretarul Primăriei Cârligele este acuzat că a bruscat o localnică, fost membru într-o secție de votare la alegerile din 26 mai. Se pare că incidentul s-a petrecut din cauza faptului că persoana respectivă a fost reprezentantul PNL în secția de votare, în condițiile în care primarul în exercițiu este social democrat.

Astăzi, două localnice au mers la primărie pentru a ridica banii care li se cuveneau pentru participarea la alegeri în secțiile de votare. Nu numai că au plecat fără bani, dar situația a ajuns până acolo încât una dintre ele a fost agresată de secretarul primăriei. Cele două au mers la parchet pentru a sesiza abuzul comis de secretar, iar între timp se așteaptă rezultatele investigațiilor medicale, dat fiind că persoana agresată a mers la IML.

Nu m-am dus cu niciun gând ascuns. Nu mă așteptam, au făcut instituția de rușine. Se comportă ca și cum ar fi pământul lor”, ne-a spus una dintre localnice. Aceasta a spus că replica secretarului a fost: „Să vă luați banii de la PNL!”.

Monalisa Cazacu, una dintre cele două persoane care au mers astăzi la sediul primăriei, este fiica preotului din Bonțești. Aceasta ne-a povestit pe larg ce s-a întâmplat astăzi și, din nefericire, primarul Ștefan Moscu nu a fost la fel de vorbăreț.

Ieri am fost sunată de casierul primăriei că s-au adus banii și să venim astăzi de dimineață să îi luăm. Am ajuns la primărie, am intrat, m-am uitat după casier, nu era, așa că am intrat la biroul agricol să întrebăm de el. Acolo în birou erau toți consilierii, inclusiv doamna secretar. Și am întrebat de casier, dacă vine, cât mai durează, iar doamna secretar a zis că nu o interesează, să îl sunăm. Și ne-a închis ușa în nas. Am deschis din nou ușa, pentru că nu aveam numărul lui de telefon, și le-am spus să îl sune ei, să știm cât mai durează. Ieri mi-a spus că nu e, azi nu e, alaltăieri nu a fost și tot așa. Însă mi s-a închis iar ușa în nas de către secretară, colega mea a deschis din nou ușa și a zis că nu e posibil ca un funcționar public, într-o instituție publică, să facă așa ceva. Până la urmă nu am venit pentru că am vrut noi, am fost chemate. Secretara a ieșit de acolo foarte agitată, a venit spre Mihaela și a împins-o în perete. Mihaela s-a apărat și a împins-o de pe ea... puteam și noi la rândul nostru să ripostăm sau să facem ceva, dar... nici nu așteptam la așa ceva.

Am ieșit din primărie și a venit înspre noi cu telefonul pornit, să ne instige și îmi tot spunea: „Hai Monalisa, spune ceva!”. Atât i-am zis: „Luminița, am venit să iau ce era de luat, nu cred că am început niciun circ noi”. Apoi ne-am urcat în mașină și am plecat. La câțiva zeci de metri mai încolo am oprit să îl sun pe tatăl meu să îi spun ce s-a întâmplat și tot auzeam claxoane în spatele mașinii. Era un consilier care mă abordase și în fața primăriei. El mi-a și spus că e consilier, eu nici nu știam: „Tu știi cine sunt eu? Sunt consilier din partea PSD”. Ei, dumnealui era în spatele meu cu mașina și mi-a spus să mă dau la o parte că nu are loc să treacă, deși era loc. Și mi-a mai spus că dacă nu o mut, intră cu mașina în mine. Vă dați seama, eram cu tatăl meu la telefon, Mihaela era lângă mine în mașină... nu zic tâmpenii sau ceva de acest gen. Inițial am sunat la 112, iar de acolo mi-au spus să mă duc la sediu la poliție la Cârligele. Dar între timp m-am răzgândit și am mers direct la parchet, unde am depus o plângere. Am cerut ca poliția de la Focșani să se ocupe de caz, nu postul de poliție de la Cotești sau de la Cârligele. Apoi am mers cu Mihaela la IML. Și-a făcut o radiografie, pentru că acuza dureri la încheietura mânii”, ne-a spus Monalisa Cazacu.

Am încercat să aflăm de la primarul localității cum stă situația. Știam că e o zi încărcată, fiind ziua comunei. Ștefan Moscu ne-a răspuns, din fericire. Însă ne-a spus, printre altele, că dumnealui are alte probleme mai grave în comună, cu eroii - se depuneau coroane în cinstea celor căzuți în lupte. Totodată, ne-a spus că putem reveni mai pe seară pentru mai multe informații, deoarece nu are la cunoștință despre niciun astfel de incident.

Cu toate acestea, Monalisa Cazacu ne spusese că primarul a venit în timpul conflictului în primărie și făcea apel la calm și la rațiune. Nu înspre secretară, ci înspre ele. „În caz contrar, ne-a spus că va chema poliția. Noi chiar voiam să cheme poliția, să vadă ce se întâmplă, că nu e normal”, a mai spus aceasta.

Un fapt extrem de grav s-a petrecut astăzi la Primăria Cârligele, acolo unde secretarul UAT Cârligele, Luminița Croitoru, a agresat o tânără care a venit să se intereseze de plata sumelor pentru ziua alegerilor, conform legislației în vigoare. Mihaela M. și Monalisa C. au avut neplăcuta surpriză să fie luate la rost și să li se închidă ușa în nas de către secretarul UAT, în condițiile în care casierul Gabriel A. nu era de găsit. PNL Vrancea condamnă în mod ferm o astfel de atitudine din partea secretarului UAT Cârligele și cere autorităților competente să ia măsurile legale în acest caz”, se arată într-un comunicat PNL.

Vom reveni cu amănunte.

Adauga comentariu